≫ 

Ni Divac, ni Kokoškov: Luka Dončić izabran kao 3. pik, odmah je prosleđen drugom klubu na ludom NBA draftu! (FOTO) (VIDEO)

U draft vrtešci Dončić je preko Atlante, neočekivano, stigao u Teksas

  • 10

Supertalentovani košarkaš Slovenije Luka Dončić karijeru će nastaviti u Dalas Maveriksima, pošto je izabran kao 3. pik na ovogodišnjem NBA draftu. 

>>>Real osvojio i špansku ligu, Dončićeva nestvarna trojka pogurala Madriđane ka tituli! (VIDEO)

Sada već bivši košarkaš Real Madrida izabran je od strane Atlante koja je ovogodišnjeg MVP-a Evrolige odmah prosledila u Teksas u zamenu za 5. pika Tre Janga i pika prve runde za sledeću sezonu.

- Već sam razgovarao sa Maveriksima. Bili su veoma dobri prema meni. Da li mi je drago? Srećan sam samo što sam u NBA ligi, što sam deo svega toga - rekao je Dončić kada je saznao ime novog kluba.

Ono što je američke novinare posebno interesovalo jeste, da li je spreman za izazove u NBA ligi.

- Imao sam mnogo bivših igrača iz NBA lige u Realu. Igrao sam protiv mnogih, koji su već bili u NBA ligi i imao sam neke sjajne saigrače. Naučili su me mnogo toga. Naročito oni koji su bili u NBA ligi, pričali su mi o njoj cele godine...znali su da dolazim. Mislim da sam spreman - dodao je Dončić.

VIDEO: Luka Dončić prokomentarisa sa kojim srpskim trenerom i igračem bi voleo da sarađuje u NBA

Zanimljivo je to da je pre drafta bilo reči o tome da bi Luka mogao da bude izabran kao 1. ili 2. pik, a da su njegovi mogući klubovi Finks Sansi, koje trenira selektor Slovenije Igor Kokoškov, ili Sakramento Kingsi u kojima glavnu reč vodi Vlade Divac.

To se nije desilo jer su Sansi, očekivano, izabrali košarkaša Univerziteta Arizona, Deandrea Ejtona kao prvog pika na ovogodišnjem draftu NBA lige.

Sa druge strane, Kingsi su se odlučili za Marvina Beglija Trećeg, krilnog centra sa Univerziteta Djuk kojeg su birali sa druge pozicije.

Reprezentativac Bosne i igrač Cedevite, Džanan Musa, je kao jedini igrač iz regiona završio u Bruklin Netsima kao 29. pik.

Da podsetimo, od neameričkih košarkaša koji su birani na draftu uspešniji od Dončića bili su Jao Ming i Italijan Andrea Barnjani koji su birani sa prve pozicije, kao i Darko Miličić kojeg su 2003. godine izabrali kao 2. pika Detroit Pistonsi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kovač

    22. jun 2018 | 06:14

    Nema od njega nista u NBA. Ima da ga setaju samo... Očekivano....

  • FANTOM

    22. jun 2018 | 10:10

    Sretno Luka i dobre igre u NBA . Ti si klasa i za neke profi igrače i tvoje mesto je u najkvalitetnijoj ligi jer sve ostalo je za tebe prevaziđeno.

  • Mihajlo

    22. jun 2018 | 03:46

    Los potez, jako los

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA