≫ 

Desilo se košarkaško čudo, Amerikanci izgubili posle tri godine! (VIDEO)

I to se dogodilo konačno

  • 0

Košarkaška reprezentacija SAD posle skoro tri godine izgubila je takmičarski meč i to na gostovanju Meksiku 78:70 u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini 2019.  Olimpijski i svetski šampion, istina u sastavu igrača iz Razvojne lige, iznenađujuće je poražen u Meksiko Sitiju i to tako što je prvu utakmicu protiv iste selekcije slavila sa čak 36 razlike.

Meksikanci su prekinuli impozantan niz SAD od 18 trijumfa, ne računajući prijateljske utakmice, i naneli im prvi poraz posle Kanade 24. jula 2015. godine na Panameričkim igrama. Međutim, treba reći da su Amerikanci igrali u sastavu bez NBA igrača, već sa poluamaterima iz klubova širom amerike.

Najveća Zvezda je Kevin Džons koji igra za špansku Baskoniju, zatim Dejvid Stokton iz klub Stokton akademija, pa Havijer Munford iz kluba Viksonsin Herd..

Fransisko Kruz velikom protivniku ubacio je 24 poena, četiri više od Orlanda Mendez-Valdeza, dok je kod Amerikanaca najbolji bio Markus Tornton sa 14.

Reprezentacija SAD je ranije obezbedila plasman u drugu rundu kvalifikacijama i sada ima skor 4-1, a Meksiko 3-2.

VIDEO: Naš je Sale bolji od Lebrona!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA