≫ 

Nemanja Gordić ne želi da igra za BiH dok mu se ne obnovi kuća u Mostaru! (FOTO)

Odlični bek reprezentacije BiH se nije našao u sastavu na kvalifikacionoj utakmici protiv Francuske u Tuzli

  • 10

Pomalo su začuđujuće delovale reči selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Duška Vujoševića, da se Nemanja Gordić nije odazvao pozivu u reprezentaciju, jer mu nisu ispunjena obećanja u vezi sa obnovom njegove kuće u Mostaru.

>>>Kokoškov doveo bivšeg centra Zvezde na probu!

- Imao je obećanje iz ovih fondova za srušene kuće u ratu, da će on dobiti deo da se obnovi njegova kuća, i da će Savez urgirati da se to dogodi. Napravljen je i predugovor, trebalo je da se počne sa radovima, ali to nikad nije rešeno - rekao je Vujošević na konferenciji uoči susreta sa Francuskom u Tuzli.

Duško Vujošević ne razume novonastalu situaciju sa Nemanjom Gordićem Foto: Wikipedia/Natalie Wilson, Marko Todorović

Sama činjenica da se reprezentativni nastupi dovode u vezu, odnosno uslovljavaju ovakvim stvarima, zaista zvuči porazno. Ono što javnost u BiH zanima jeste ko je i šta obećao iskusnom beku crnogorske Budućnosti, i jesu li ta obećanja realizovana.

>>>Olimpijakos uzima Zvezdi Lesora, crveno-beli teško mogu da ga zadrže

- Žao mi je što je do ovog slučaja uopšte došlo i veoma sam razočaran ako je zaista ovo razlog Gordićevog neodazivanja u reprezentaciju, jer ne postoji nikakva krivica Saveza - izjavio je jedan od funkcionera Košarkaškog saveza BiH, Mirsad Đonlagić.

U dopisu je takođe pisalo sledeće:

- Što se tiče spomenute kuće i obećanja, uz veliku dozu poštovanja prema Nemanji, kao odličnoj osobi i igraču koji je više od deceniju u dresu BiH, u kojem je igrao i povređen i doživljavao povrede, moram konstatovati da, nažalost, u ovom slučaju nema pravo - naveo je Mirsad Đonlagić, član Organizacijskog odbora utakmice u Tuzli i jedan od pokretača Košarkaškog saveza BiH.

Nemanja Gordić je bio MVP finala ABA lige minule sezone Foto: KK Budućnost

Potom je Đonlagić izneo konkretne podatke koji govore da je spomenuta kuća već u procesu obnove.

Naime, prema njegovim rečima, u Savez je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbeglica dostavljen dopis u kojem se navodi da je 17. maja 2018. godine potpisan ugovor s Vukašinom Gordićem, Nemanjinim ocem, o obnovi stambenog objekta u Mostaru po principu “ključ u ruke”.

>>>Desilo se košarkaško čudo, Amerikanci izgubili posle tri godine! (VIDEO)

Naglašeno je da je Vukašin Gordić navedenu donaciju dobio, jer je u aplikaciji ispunio sve potrebne uslove.

A što se tiče uloge Košarkaškog saveza BiH, Đonlagić kaže da su zvaničnici Saveza, u dogovoru s Gordićem, osigurali samo komunikaciju s nadležnim strukturama.

- Niti smo davali, niti preuzimali bilo kakve obaveze ili garancije, materijalne ili neke druge prirode, niti smo na bilo koji drugi način favorizirali jednog nauštrb nekoga drugog. Naše je bilo da pomognemo našem dugogodišnjem reprezentativcu da se ostvari kontakt i razmotri aplikacija i da asistiramo, ako možemo, kod prikupljanja neophodne dokumentacije - istakao je Đonlagić.

Nemanja Gordić šutira preko Ognjena Dobrića u finalnoj seriji ABA lige Foto: Tanjug/Filip Krajinčanić

Vujošević je na spomenutoj konferenciji naveo da mu je Nemanja Gordić lično rekao da je svestan da odluka, da se ne odazove reprezentaciji, nije fer prema ekipi i njemu, kao selektoru.

- Zašto to radiš ako nije fer, jesi li ti građevinski radnik ili košarkaš? Gordić je imao sjajnu karijeru u reprezentaciji, rekao sam mu da razmisli o svemu, jer ovo nije najbolji način da se možda i završi karijera - rekao je Vujošević.

Reprezentacija BiH je u Tuzli doživela katastrofalan poraz od reprezentacije Francuske rezultatom 52:102, u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine.

Izabranici Duška Vujoševića se trenutno nalaze na trećoj poziciji u grupi E, sa skorom od dve pobede i tri poraza. Poslednji meč u grupi Bosanci igraju u ponedeljak 2. jula protiv reprezentacije Belgije u Antverpenu.

VIDEO: Zabranjeni košarkaški elementi zbog kojih je uništen duh igre

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA