Bitniji su mi trofeji od para: Jokić ovom izjavom iznenadio sve!

Srpski košarkaš tvrdi da mu više znače trofeji nego novac

  • 14

Srpski reprezentativac Nikola Jokić potpisao je petogodišnji ugovor sa Denver Nagetsima vredan 148 miliona dolara, međutim, nakon toga istakao je da mu novac nikada nije ni bio na prvom mestu.

>>> Ma, neću više ni da igram za reprezentaciju: Jokić otkrio šta mu se motalo po glavi zbog otkaza Srbiji pred Eurobasket

-Kada sam bio mlađi, nikada mi nije bio san da potpišem veliki ugovor, već da se zabavljam i osvajam trofeje. Ugovori su, naravno, veliki deo košarke, ali je pobeda važnija. Ugovor nije samo moj uspeh, već uspeh porodice, braće, devojke, bivših trenera-izjavio je srpski centar i dodao:

-Hvala i mom agentu koji je sa mnom od početka, svim prijateljima, porodici Kronke (vlasnici Nagetsa), Arturasu Karnišovasu (generalnom menadžeru), treneru koji mi je dao šansu da igram-

Jokić će sa svojim klubom pokušati da se domogne plej-ofa ove sezone po prvi put od kako je stigao u NBA.

Iako im to nije pošlo za rukom u protekle tri sezone, najbolji igrač Denvera ipak veruje da će ova sezona biti ta u kojoj će uspeti da se domognu željenog cilja.

Nikola može da igra i protiv plejmekera 1 na 1 Foto: Tanjug/AP

-Video sam na ulicama ljude koji nose dresove Avalanša (NHL tima iz Kolorada) posle plasmana u plej-of i pomislio da bi trebalo da nose i naše dresova. To nam je cilj - plej of. U poslednjih deset utakmica prošle sezone pokazali smo da moramo da pobeđujemo kad dođe vreme. Vezali smo sedam-osam pobeda, ali nismo imali sreće. Ipak, treba da verujemo u grupu. Možemo da uradimo velike stvari- rekao je Jokić.

Na pitanje kako da popravi svoju igru, srpski košarkaš je odgovorio:

-Nije to samo individualna stvar, možemo da pomognemo jedni drugima. Imamo sastanke igrača i možemo da pomognemo jedni drugima da postanemo bolji tim. Što se tiče mene, to je više mentalno, da prestanem da pričam sa sudijama, da budem bolji u odbrani, da radim svakodnevne stvari koje treba da se rade da bi bio bolji- poručio je najbolji košarkaš Denvera.

Jokara u njegovoj najboljoj sezoni do sada Foto: Profimedia/SIPA USA

Na kraju, Jokić je poslao poruku i na srpskom:

-Veliki pozdrav za sve ljude u Srbiji. Mnogo vam hvala na svoj podršci, nadam se da ćete me i dalje podržavati- izjavio je srpski centar.

VIDEO: Poslušajte šta je trener Nagetsa rekao o Jokiću na srpskom!

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Febo

    10. jul 2018 | 15:42

    Koja zavist.svi bi se prodali za sicu,a nasli ovom decku da pametuju i da srbuju

  • Cubaka

    10. jul 2018 | 12:47

    Da su ti trofeji vazni igrao bi za reprezentaciju, a ugovor sa Denverom bi svakako potpisao jer si im dokazao da si kvalitet, tako da su ovo prazne price.

  • Svaka čast

    10. jul 2018 | 11:45

    Nego reci ti druže kada ćeš igrati za reprezentaciju? Potpisao si ugovor nadam se da neće ponovo da se izmišljaju gluposti...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA