Lejkersi doveli igrača koji je najviše nervirao Lebrona (FOTO)

U LA stigao i Stivenson...

  • 0

Nakon što je odigrao jednu od svojih naproduktivnijih sezone u toku svoje 8-godišnje karijere, Lens Stivenson se nada da će ostaviti trag u slavnoj ekipi Los Anđeles Lejkersa.

Stivenson je u više navrata dokazao da može da bude izuzetno koristan u ofanzivnom smislu, imajući u vidu njegovu kontrolu lopte i filozofiju napadanja koša.

Odlično 196 centimetara visoko krilo je bio pouzdan šesti igrač prošle sezone u dresu Indijana Pejsersa, tokom koje je prosečno beležio 9.2 poena, 5.2 skoka i 2.9 asistencija uz 42.7% šuta iz igre, iako je imao relativno loš procenat šuta za 3 poena od 29%.

 
Welcome to the #LakeShow, @stephensonlance!A post shared by Los Angeles Lakers (@lakers) on

Dok odbrambeni igrači mogu da dozvole sebi luksuz da se odalje od njega, izazivajući ga da šutira, Stivenson često koristi taj prostor kao prednost prilikom njegovih prodora do koša.

Međutim, možda i najveća vrednost novog 27-godišnjeg igrača Lejkersa jeste njegova defanzivna strana, gde svojim agresivnim mentalitetom i rasponom ruku od skoro 210 centimetara, donosi novu dimenziju u odbrambeni potnecijal ekipe.

Postoji razlog zašto je Lens Stivenson u plej-ofu čuvao upravo njegovog novog saigrača, Lebrona Džejmsa.

Prst sudbine je spojio ovu dvojicu košarkaša, čiji su dueli u plej-ofu iz perioda kada je Lebron nastupao za ekipu Majami Hita, izazivali urnebesne rekacije svih NBA fanova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA