≫ 

U zemlji koja je dala Federera, najplaćeniji sportista svih vremena je košarkaš!

Klint Kapela dobio pravo bogatsvo od novog ugovora sa Hjustonom

  • 3

Švajcarska ovo ne pamti.

Zemlja koja je dala veliki broj poznatih i slavnih sportista, među kojima je Rodžer Federer svakako najveći od svih, najmanje je mogla da očekuje da će najplaćeniji sportista rođen u toj zemlji doći iz košarkaškog sveta.

Centar NBA ligaša Hjustona Klint Kapela (24, 208 cm) postao je upravo to: najplaćeniji švajcarski sportista u istoriji te zemlje!

Naravno, sve ono što će zaraditi od novog petogodišnjeg, 24 miliona dolara po sezoni vrednog ugovora sa Hjustonom, i dalje neće biti dovoljno da prevaziđe bogatstvo najvećeg švajcarskog sina trenutno Federera, jer je ovaj najveću sumu stekao, pre svega, jakim sponzorskim ugovorima, kakve malo koji sportista doživi u karijeri.

Ipak, kada je reč samo o plati na godišnjem nivou, tu je već situacija drugačija, na strani gorostasa rođenog u Ženevi.

Ukupno, Kapela će za pet godina inkasirati 90 miliona dolara, upravo zahvaljujući novom sporazumu sa Teksašanima.

Košarka gotovo da nije ni blizu nekog ozbiljnog interesovanja Švajcaraca, koji, pored tradicionalnih zimskih sportova, najviše preferiraju fudbal, Federera, Vavrinku i njihov tenis, ali sada će, možda, malo više da obrate pažnju i na novog najplaćenijeg sportistu kog su iznedrili.

Oni koji malo više prate igru pod obručima i NBA posebno, znaju da Kapela nije i jedini švajcarski košarkaš u najjačoj ligi sveta, pre njega se dobrim igrama proslavio i Tabo Sefološa (34), sada igrač Jute Džez.

- Klint će biti veoma bogat čovek, šta god da se desi - rekao je, još dok su trajali pregovori za novi Kapelin ugovor, dirketor Hjustona Deril Mori.

Kapela je nedugo potom podelio radost zbog ugovora porukom na instagramu: "ja sam samo dečak iz Ženeve".

 
Houston #LetsGetIt #JustAKidFromGeneva 🇨🇭A post shared by Clint Capela (@ccapela15) on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA