Ljudi, sve je ovo normalno: Srpski košarkaši u novom polufinalu Evropskog prvenstva

Juniori dobili Nemce, automatski se plasirali i na Svetsko prvenstvo nagredne godine

  • 3

Srpska reprezentativna košarka ne mora da brine za budućnost, još jedan juniorski sastav našeg nacionalnog tima, uzrast do 18 godina, stigao je do same završnice Kontinentalnog prvenstva.

Ekipa selektora Aleksandra Bućana plasirala se u polufnale Evropskog prvenstva u Letoniji pobedom nad Nemačkom rezultatom 92:86.

Zoran Paunović je bio sjajan sa 25 poena, nadovezali su se Petrušev sa 23 i Pecarski sa 20, i to je trio koji je najviše doprineo da Srbija odnese pobedu i plasira se u polufinale gde nas čekaju Francuzi.

Trikolori su do polufinala stigli pobedom nad Crnom Gorom nakon produžetaka.

- Plasmanom u četvrtfinale obezbedili smo opstanak, ovom pobedom kvalifikovali smo se za Svetsko prvenstvo što јe bio primarni cilj. Današnjim triјufmom, otvaraјu nam se nove mogućnosti, јer nas dve utakmice dele od medalje - rekao je posle meča selektor Bućan, prenosi sajt KSS-a.

Utakmica je bila dramatična. Paunović je dominirao u prvom poluvremenu sa 18 poena, u nastavku su Petrušev i Pecarski bili udarne igle našeg tima u napadu, Lakić je takođe dao veliki doprinos da se odbije napad Nemaca sa dve trojke...

Nisu naši momci padali ni kad je rival imao sedam razlike na svojoj strani, pokazali su, uz kvalitet, da poseduju i karakter pobednika.

- Znali smo koliko јe Nemačka opasna i atipična ekipa što јe danas dokazala. Nisu slučaјno prvaci sveta sa turnira u Manhaјmu odigranom ove godine. Čeka nas duel sa selekciјom Francuske koјu čine sјaјne atlete. Veoma su disciplinovani sa јasnim ideјama u igri. Očekuјem da budemo istraјni u elementima igre koјe dobro radili do sada. Nadamo se dobroј kontroli skoka, odbrani sa što maњe lakih poena,što kroz poene blizu koša ili otvorene šuteve sa distance - kazao je Bućan.

Nemačka – Srbija 86:92 (26:27, 20:19, 24:20, 16:26)

Nemačka: Džordž 4, Holersbaher 21 (7-5 za tri), Lanmiler 3, Matisek 18 (5 as), Vrcić 15, Binafl 5, Breneke 2, Bruhnke 5, Drešer 12 (4 sk), Flete, Kople, Meredit.

Srbija: Lakić 10 (4 sk), Nedeljković 2, Paunović 25 (8 sk), Petrušev 23 (10 sk), Trifunović 4 (5 as), Cerovina, Ilić 8 (6 sk, 4 izg), Islamović, Kuzmanović, Pecarski 20 (10 sk), Rutešić, Vasiljević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA