≫ 

Jedan od najboljih igrača Evrope tri puta odbijao poziv Željka Obradovića: Neverovatna priča Rikija Poldinga (FOTO)

Američki košarkaš koga ne zanimaju veliki ugovori i borba za evropske trofeje

  • 1

Američki košarkaš Riki Polding (36) je neverovatna pojava na košarkaškom nebu. Visok 196cm igra na poziciji beka i krila, a krasi ga dobar šut i prodornost. Nije ni čudo što ga godinama traže najveći evropski klubovi poput Makabija, Panatinaikosa, Fenerbahčea itd.

Seksi navijačice Oldenburga se razgolitile i otvorile vrata svlačionice! (VIDEO)

Međutim, on ne želi nigde da ide iz Nemačkog Oldenburga u koji je došao pre ravno 11 godina. Od 2007. godine nosi dres ovog kluba i nema nameru da ide nigde, pa je postao ljubimac navijača.

Čak su navijači svojevremeno istakli transparent Poldinburg aludirajući na promenu imena grada po ovom košarkašu.

Jedan od boljih Amerikanaca koji su igrali u Evropi Guliver: Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images

Prema informacijma iz Nemačke, Polding je jedan od najboljih igrača na pozicijama beka i krila. Tražio ga je svojevremeno  iŽeljko Obradović koji je tri leta pokušavao da ga dovede ali dok je bio u Panatinaikosu ( pre 2103. godine), ali Polding nije želeo nigde da ide iz Nemačke.

Nisu ga zanimali veliki ugovori, napad na evropske trofeje, dopada mu se u Oldenburgu i želi da igra tamo. Potpuno neverovatna pojava za Amerikance, koji inače u Evropu dolaze da zarade i novac i da se što pre vrate ako mogu u SAD i oprobaju u NBA.

 
"It was all a dream........"A post shared by Rickey Paulding (@rpaulding23) on

Polding je sa Oldenburgom igrao i Evroligu 2009/10 kada je imao u proseku 11 poena po meču. Kasnije je igrao u Evrokupu gde je beležio 14,7 poena, a ukupno za tri poslednje sezone 11,4 poena po meču i 2,9 skokova.

Polding kao kapiten podiže trofej Kupa Nemačke Guliver: Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Inače, Riki je rođen u Detroitu 1982. godine i studirao je na solidnom Misuri Univerzitetu 2000- 2004.  Izabran je u drugoj rundi drafta kao 54. pik 2004. pa je otišao u Evropu.

Igrao je za Hapoel Jerusalim 2004/05, pa za francuski Asvel 2005/06, pa za Gravlen 206/07 i onda je otišao u Oldenburg gde je i dan danas.

Sa Oldenburgom je osvojio šampionat Nemačke 2009, i Kup 2015. godine. Četiri puta je biran u najbolji tim Bundeslige, a osam puta je igrao na nemačkom Ol staru.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA