≫ 

Klipersi koče Teodosića i Bobija, Jokić odlučio da ne igra: Đorđević otkrio probleme pred bitne duele kvalifikacija!

Selektor košarkaša Srbije otkrio kakve su šanse da pojedini naši NBA igrači zaigraju za Srbiju u kvalifikacijama

  • 56

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević otkrio je u razgovoru za Žurnal kakva je situacija sa NBA košarkašima Srbije koji su pozvani za kvalifikacije.

Srbija ima dve važne utakmice u septembarskim kvalifikacijama za Mundobasket. Nacionalni tim će se okupiti 2. septembra 2018. u Beogradu i početi pripreme za utakmicu sa Grčkom 13. septembra u Iraklionu i meč sa Estonijom 16. septembra u beogradskoj dvorani „Aleksandar Nikolić“.

U petom „prozoru“ Srbija gostuje Izraelu 30. novembra 2018, pa dočekuje Grčku 3. decembra 2018, dok u okviru „šestog“ poslednjeg prozora kvalifikacija za SP 2019 u Kini 21. februara 2019. gostuje Estoniji, da bi tri dana kasnije naša reprezentacija dočekala Izrael.

Čekajuči kapitena: Saša Đorđević i Miloš Teodosić Foto: A. Nalbantjan

- Obavljeni su razgovori sa svim igračima sa spiska od 24, njihovim menadžerima,trenerima. U utorak imam razgovor sa generalnim menadžerom LA Klipersa posle kojeg ću imati čistu situaciju sa Milošem Teodosićem i Bobanom Marjanovićem i njihovim statusom, da li dolaze ili ne. - kaže Đorđević za Sportski žurnal.

On je istakao da će od srede skratiti spisak na 16 imena

- Teodosić i Marjanović su otputovali u LA da ih pogledaju klupski doktori i da bi se uverili u njihovo trenutno zdravstveno stanje. U ponedeljak će trenirati i nakon toga će doneti odluku. Klipersi su zabrinuti, jer je Teodosić propustio veći deo sezone zbog povrede i zato mi je predočeno da žele da postepeno ulaze u ritam, a ne da naglo uđu u pripreme i takmičarski ritam koji traže kvalifikacije.

Da li će Klipersi dati zeleno svetlo? Miloš Teodosić (desno) Foto: Tanjug/Ap

Selektor je istakao da se čuo sa kapitenom Srbije

- Teodosić mi je u razgovoru rekao da je trenirao baš jako da se oseća spremnim i da je zdrav - rekao je Đorđević i na kraju poentirao:

- Dogovor sa Klipersima mora da zadovolji i našu stranu.Ako Teodosić i Marjanović dobiju zeleno svetlo da se priključe dva tri dana pre utakmice pitanje je koliko je funkcionalno da se uključuju a ne bi bilo fer ni prema drugim reprezentativcima - rekao je Đorđević, a na pitanje o Nikoli Jokiću smo je kratko rekao:

- Odlučio je da ne igra - rekao je Đorđević.

Što se tiče ostale dvojice NBA igrača Bogdana Bogdanovića i Nemanje Bjelice oni nisu sporni i igrače za Srbiju.

Tabela grupe L

1. Nemačka 6 6 0 12

2. Grčka 6 6 0 12

3. Srbija 6 4 2 10

4. Izrael 6 3 3 9

5. Gruzija 6 2 4 8

6. Estonija 6 2 4 8

VIDEO: Novak dobio konkurenciju - Bobi Marjanović uzeo reket u ruke

(Telegraf.rs/Sportski žurnal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bivsi igrac

    25. avgust 2018 | 12:06

    Djordjevica su oterali iz svih klubova gde je radio, nije to slucajno, los je trener (jedno.je biti dobar igrac, a drugo trener) kao covek kvaran je ko supalj zub, to vam ja kao veliki navijac Partizana kazem,ko ga ne zna skupo bi ga platio. Zeljko Obradovic mu je nabio komplekse svojim trenerskim uspesima. Nije se fer poneo prema mladom Jokicu, cijom velikom zaslugom smo osvojili srebro na OI, decko je uzeo pauzu za EP ZBOG UGOVORA kojim je resio egzistenciju a Djordjevic je huskao navijace preko tabloida na njega iz ciste ljubomore zbog para koje je mali uzeo..

  • znam ga odlicno

    25. avgust 2018 | 11:13

    Bravo Jokara, ni ja ne bih igrao za celavog zato sto.mu je navukao na grbacu kompleksase koji su ga vredjali najstrasnije zbog toga sto je iz opravdanih razloga propustio EP. AKO imas problem sa Miskom Raznatovicem, nemoj mu se svetiti sireci mrznju prema igracima (prvo prema Bobiju pa Jokicu) vec sam resi svoje probleme licem u lice s njim

  • Džoni

    25. avgust 2018 | 09:50

    Veliki igrač se postaje onda kad daš sve od sebe za nacionalni tim. To što oni zgrću pare i ređaju uspehe preko, to je za svaku pohvalu, ali mene to ne zanima. To je njihova lična stvar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA