Đorđević odabrao 16 igrača za pohod na Grčku i Estoniju!

Sve je spremno za kvalifikacije

  • 4
Košarkaška reprezentacija Srbije Foto: fiba.basketball

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Ðorđević skratio je spisak na 16 košarkaša za utakmice protiv Grčke i Estonije u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kini.

>>> Amerikanci zbog Jokića sad znaju da Nikola nije žensko ime!

Kao što je Ðorđević juče potvrdio, nema tandema Los Anđeles Klipersa Miloša Teodosića i Bobana Marjanovića, kao ni Nikole Jokića iz Denvera, ali su tu iz NBA lige članovi Sakramenta Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

NBA duo! Foto: Tanjug/Ap, Guliver/Ethan Miller/Getty Images

Na spisku su: Bogdan Bogdanović (Sakramento), Nemanja Bjelica (Sakramento), Nemanja Nedović (Armani Milano), Dragan Milosavljević (Unikaha), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Stefan Jović (Bajern), Vladimir Lučić (Bajern), Stevan Jelovac (Bamberg), Marko Simonović (Zenit), Miroslav Raduljica (Ðangsu Dragons), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Vasilije Micić (Efes), Aleksa Avramović (Vareze), Dejan Todorović (Mursija), Uroš Luković (Mornar) i Ilija Ðoković (Borac Čačak).

Okupljanje reprezentativca zakazano je za nedelju u Beogradu, dok su utakmice na programu 13. septembra na Kritu protiv Grčke i tri dana kasnije protiv Estonije u beogradskoj dvorani "Aleksandar Nikolić".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nišlija

    30. avgust 2018 | 14:24

    Niko iz Zvezde i Partizana

  • Banne

    31. avgust 2018 | 03:27

    Neko je Bogdanovic i Bjelica, a neko......

  • NekoKo

    31. avgust 2018 | 01:04

    Pa ovako koncepsijski ovoj ekipi ništa ne fali, pod sulovom da je Raduljica u dobrom stanju. Nema Bobija, ali tu je Milutinov. Jokić i Teodossć jesu klasa za sebe i oni su jako važni ako kanimo da napadnemo medalju na SP. Za ove kvalifikacije i sa ovom ekipom moramo sve da pobedimo do kraja. Neprocenjivo je važno što je tu Jović, pa i Mićić koji je prošle sezone bio sjajan. O Bogdanoviću, Nedoviću i Bjelici ne treba trošiti reči. KSS mora po svaku cenu da pronađe rešenje da na SP odemo kompletni, odnosno da se pojave svi oni koje selektor pozove. Ima načina da se to postigne, ali mora i da se radi najozbiljnije moguće na tome. KSS-u to mora da bude ne primarni, nego jedini cilj. Ako odemo kompletni medalja je zagarantovana a to je najvažnije. Mlađe kategorije, žene, basketaši, kampovi isl... u poređenju sa seniorskom muškom košarkaškom reprezentacijom je u drugom planu. Ti ljudi kao da ne shvataju da moraju da poginu za srpsku košarku ma kakve legende bili. Ako tako ne misle i tako ne deluju, najkulturnije bi bilo da se sami sklone. Ne da ima da mole igrače i NBA klubove, nego i da kleče ako treba. Više puta smo čuli i videli kako se pojedinci dure i poručuju da neće svoje lične kontakte da upotrebljavaju za takve i slične stvari. Izuzetno je velika stvar što imamo Divca u rukovodstvu jednog NBA kluba i koji NBA poznaje kao svoj džep. Kontakti koje recimo ima Divac su neprocenjivi i morao bi na neki način da bude i deo srpskog košarkaškog lobija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA