≫ 

Računovođa ojadio Garneta, prevarom mu uzeo 77 miliona dolara

Bivši košarkaš podneo tužbu protiv čoveka kojem je poverio svoje milione

  • 0

Veliki deo novca koji je zaradio tokom karijere Kevin Garnet će sada pokušati da povrati sudskim putem zbog sumnji u svog računovođu koga je optužio da mu je, navodno, ukrao 77 miliona dolara.

Pomenuti, Majkl Vertajm, je tokom godina kroz razne poslove preko svoje firme "ojadio" slavnog košarkaša koji je, zajedno sa još jednim partnerom, ulagao u biznis, a na kraju ostao "kratkih rukava" za basnoslovni iznos.

Treća osoba u priči je biznismen iz Atlante Čarls Benks IV, čije se ime takođe našlo na Garnetovoj optužnici koju je predao sudu. Obojicu tereti za prevaru, Vertajma da je inspirator iste, a Benksa da je pomogao ovome da otuđe milione koje je košarkaš ulagao i kojima su imali pristup.

Vertajm i njegova firma su dugi niz godina vodili računa o Garnetovim finansijama, a sada će biti na suprotnim stranama u sudnici. Iz Vertajmovog advokatskog tima su poručili za američke medije da su optužbe neosnovane i da će se njihov klijent žestoko suprotstaviti Garnetu činjenicama tokom procesa.

Inače, Benks je prošle godine osuđen na četiri godine zatvora zbog toga što je prevario još jednog NBA superstara Tima Dankana na sličan način kao što je i Garneta. Dankan je uspeo da gadobije na sudu i pošalje ga u zatvor, a sada Benksa čeka još jedna slična optužba i moguće nova kazna.

Dankan je inače Garnetu, naravno iz dobre namere, preporučio Benksa kao partnera za poslovne poduhvate pre nekoliko godina, a nije ni sanjao kakav epilog sledi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA