≫ 

Rađine suze u Kući slavnih: Legendarni hrvatski košarkaš u emotivnom govoru pominjao Dudu, Moku, Karija, Božu Maljkovića...(VIDEO)

Kuća Slavnih u Springfildu bogatija je za još jednog člana, velikana sa ovih prostora

  • 16

Jedan od najboljih đaka jugoslovenske škole košarke, hrvatski velikan Dino Rađa, primljen je u "Kuću slavnih" na tradicionalnoj svečanosti u Springfildu. Trenutak za pamćenje i ponos, i za Rađu, i za hrvatsku košarku koja se sada može pohvaliti kvartetom članova najpoznatije kuće u kojoj "borave" najznamenitija košarkaška imena: Dražen Petrović, Krešimir Ćosić i Mirko Novosel.

>>> Prišli mi Srbi i rekli da navijaju za nas: Legendarni hrvatski košarkaš oduševljen gestom!

Rađu je iz sedišta ka pozornici otpratio neponovljivi Leri Bird, a kada je stao pred mikrofon bura emocija pokuljala je iz nekada najboljeg centra Evrope, bivšeg člana Seltiksa i reprezentacije SFRJ, koja je "žarila i palila" Starim kontinentom.

Prisetio se Rađa, naravno, samih početaka, rada sa srpskim trenerima koji su ostali neraskidivi deo njegove velike karijere.

- Imao sam sreću da sam rođen u isto vreme kad i jedna cela fantastična generacija. Sjajni su treneri radili sa mnom, Slavko Trninić, Božo Maljković, Duda Ivković, Svetislav Pešić, Krešo Ćosić, kolega iz Kuće slavnih, Moka Slavnić i jako važan deo svega - kondicioni trener Mirko Krolo. Oni su najviše uticali na moju karijeru. U karijeri sam igrao za nekoliko neverovatnih ekipa. Juniorska reprezentacija iz Bormija 1987, Jugoplastika, reprezentacija bivše Jugoslavije i reprezentacija Hrvatske. Ti dečki s kojima sam igrao su bili neverovatni - pričao je Rađa morkih očiju od suza koje je teško mogao da sakrije u tako emotivnom trenutku.

Poslušajte njegov kompletan govor prilikom inauguracije u "Kuću slavnih"

Foto: Tanjug/Ap

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kum Žoržo

    8. septembar 2018 | 13:01

    Bravo Radja, teško je ostati i biti čovjek sa Balkana a ne pasti pod uticaj politike, nacionalizma, šovinizma...legenda si bio i ostao...sve najbolje u životu !

  • vuk

    8. septembar 2018 | 15:14

    a kravata mora staviti zastavu

  • Dejan Bajic

    8. septembar 2018 | 13:48

    Veliki Dino Radja!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA