Grci poraženi pred Srbiju: Papanikolau aktivirao protivpožarni alarm na utakmici sa Francuskom?!

Nakon alarma, publika je morala da izađe iz hale

  • 0

Košarkaška reprezentacija Francuske savladala je u prijateljskoj utakmici Grčku rezultatom 84:68, što je Helenima bila poslednja provera pred kvalifikacioni duel sa Srbijom u četvrtak na svom terenu.

Kod pobednika je dominirao Nikolas Batum sa 13 poena i 12 asistencija, kod Grka bolji od ostalih bili su Jorgos Papajanis sa 13 poena i Kostas Slukas sa 12 poena i 5 asistencija, međutim utkamicu je definitivno obeležio Kostas Papanikolau - ali ne po zapaženom učinku na terenu, već van njega.

Naime, Papanikolau nije ni završio meč, sudija ga je isključio posle burne reakcije sredinom treće deonice (pri rezultatu 47:37 za Francuze), a ono najbizarnije desilo se neposredno po njegovom izlasku sa terena: Papanikolau je nervozno zamahnuo rukom i, kako navode Francuzi, aktivirao protivpožarni alarm?!

To je dovelo do prekida meča, pa čak i do pražnjenja hale "Pjer De Kuberten" u Parizu, međutim brzo je postalo jasno da je uzbuna lažna, pa se duel nastavio uz prisustvo navijača.

Francuzi tvrde da je Papanikolau aktivirao alarm, dok iz grčkog tabora poručuju da se alarm oglasio i pre nego što je došlo do isključenja igrača.

Kako bilo, Grci imaju preča posla od toga da dokazuju nevinost Papanikolaua, već u četvrtak na noge im stiže svetski i olimpijski vicešampion Srbija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA