≫ 

Partizan u produžetku ostao bez finala Superkupa ABA lige: Crno-beli vodili čitav meč, ali je Budućnost bila bolja (VIDEO)

Šampion ABA lige je bio smireniji u završnici

  • 15

Košarkaški Partizana nisu uspeli da se plasiraju u finale Super kupa ABA lige, pošto su, posle produžetaka, izgubili od Budućnosti rezultatom 90:87!

Vodio je Partizan celu utakmicu, u nekoliko navrata imao i dvocifrenu prednost, ali su dozvolili šampionu ABA lige da se ''vrati'' u poslednjem minutu preko Nikole Ivanovića.

Isti igrač je imao šut za pobedu u regularnom delu koji nije iskoristio. Međutim, Budućnost je bila smirenija u dodatnih pet minuta.

Ključan trenutak dogodio se na početku produžetka (prvih minut i po) kada je Budućnost povela sa 80:76, a Vanja Marinković zatim zaradio faul i tehničku grešku. Petar Popović je ubacio tri slobodna bacanja za +7 - 83:76. Vratio se Partizan sa pet uzastopnih poena, imao priliku i da izjednači, kada je Koti Klark u poslednjem minutu bio siguran sa linije penala.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Erl i Koti Klark sa 17, odnosno 16 poena.Petar Popović je ubacio 14, Gordić 12, a Ivanović 10.

U redovima Partizana Marinković je imao 19 poena, Lendej 16, Zagorac 15, a Pejdž 12.

- Mislim da smo mi zaslužili da ovo pobedimo, Budućnost nije. Po imenima su bolji tim, ali to nisu pokazali na terenu - rekao je Marinković odmah posle meča.

Podgoričani u finalu čekaju boljeg iz duela Cedevita - Crvena zvezda.

Gagić zakucava u prvom poluvremenu Printskrin: Youtube

Sjajno je Partizan otvorio utakmicu protiv šampiona Jadrana i poenima Zagorca su u 5. minutu stekli prvu dvocifrenu prednost - 17:7. Usledila je potom serija 12:1 na drugoj strani i Budućnost je dva minuta pre kraja četvrtine imala prednost od 19:18, posle trojke Ivanovića.

Međutim, Partizan je imao +5 na kraju prve deonice (24:19), jer su poene postizali Zagorac, Lendejl i Aranitović.

Pomenuti Lendejl je u nastvaku vezao šest poena i u 15. minutu crno-beli su imali vođstvo od 36:29. Prethodno sus e timovi smenjivali u vođstvu, a vredi pomenuti da je Gordić na početku druge četvrtine imao osam poena.

Gagić je obeležio finiš druge četvrtine kada je najpre poentirao za 40:32, a zatim i za vođstvo od 44:37. U tom trenutku Klark je ubacio sedam poena zaredom kod Budućnosti za 44:40, a onda je i trojkom smanjio na 44:43.

Ipak, Partizan je na poluvreme otišao sa prednošću od 49:43. Najviše zahvaljujući trojci Pejdža u poslednjim trenucima.

Detalj sa meča Budućnost - Partizan Foto: Aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Nenad Čanak, trener Beograđana, bio je primoran da u 22. minutu traži tajm-aut posle 5:0 Podgoričana, a tri minuta kasnije Budućnost je povela sa 57:56 posle trojke Klarka.

Vratio je Zagorac istu već u narednom napadu, a na kraju treće deonice bilo je 67:65 za crno-bele. Činilo se da će biti nerešeno posle poena Suada Šehovića, ali je sudija Pukl poništio koš posle gledanja snimka. Šehović je, ipak, za delić sekunde zakasnio.

Početak poslednje deonice doneo je veliki broj grešaka i nepovezanih napada. Za pet i po minuta viđena su samo četiri poena (po dva na obe strane), da bi Marinković pogodio svoju drugu trojku za 72:67.

Marinković je potom uhvatio jednu loptu u odbrani, psole šuta Klarka, ali je Gegić bio neprecizan van linije 6.75. Na njegovu sreću, nisu ni Džekson ni Klark s druge strane.

Arhivska fotka Vanje Marinkovića Foto: Marko Todorović

Partizan je u 38. minutu imao +6 posle trojke Alekseja Nikolića, da bi Ivanović zatim pogađao i vratio Budućnost u igru - 75:73. Klark je na ulasku u poslednji minut imao otvoren šut za vođstvo Partizana, a od svega Budućnost je samo iskoristila bonus u narednom napadu.

Partizan je imao dosta sreće na 35 sekudni pre kraja kada se lopta zaglavila na obruču posle šuta Zagorca. Strelica je pokazala da je lopta za crno-bele koji svoj napad nisu iskoristili i dozvolili su Podgoričanima da krenu u poslednji napad.

Napad koji je Ivanović iskoristio za 75:75, ali i dodatno slobodno bacanje za 76:75, posle faula Lendejla. Partizan je krenuo u poslednji napad i iznudio dva bacanja za Alekseja Nikolića na 5.8 sekudni pre kraja. Promašio je prvo, ali ne i drugo za 76:76. Na kraju, Ivanović je promašio šut za tri poena i otišlo se u produžetak.

Tamo je ponovo viđena drama! Budućnost je imala +7, Partizan prišao na poen zaostatka u 43. minutu. Koti Klark je, takođe, ubacio jedno bacanje (84:86), ali je posle dobre odbrane svojih saigrača još jednom otišao na liniju penala.

Pogodio je jedno, ali je Zagorac pokušao drugo da ''skine'' i faktički je dao autokoš za 89:84 u korist Podgoričana. To je faktički bio i kraj za crno-bele...

Podsetimo, najzanimljivije momente sa utakmice možete videti u video na početku teksta.

(T. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joakim

    22. septembar 2018 | 21:01

    Od sada kad Partizan igra sa nekim timom iz druge drzave navijam za njih iako sam zakleti Zvezdas.Bre nisu mi milogorci preci od njih.Bas me briga sta partizanovci pisu

  • Grobar

    22. septembar 2018 | 20:07

    Odličan meč smo odigrali sa Sijem i Velickovicem će biti to odlično kad krene sezona

  • Dasa

    22. septembar 2018 | 20:10

    Lepo,lepo...bravo momci. Ima ova ekipa neku hemiju. Bice tu i poraza ali samo napred.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA