≫ 

Zvezdina surova osveta Podgoričanima: Crveno-beli superiorno osvojili ABA Super kup! (VIDEO)

Dominacija prvaka Srbije protiv Evroligaša, prvi pehar za Tomića i njegove igrače

  • 13

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su prvi trofej u novoj sezoni posšto su u finalu ABA Superkupa više nego ubedljivo savladali aktuelnog šampiona ABA lige ekipu Budućnosti rezultatom 89:75 (28:16, 29:16, 21:23, 11:20)

Sav posao prvak Srbije završio je za jedno poluvreme, pitanje pobednika nije se dovodilo u pitanje ni u jednom momentu tokom meča, a koliko je ubedljiva četa trenera Milana Tomića bila govori i podatak da je tim iz Beograda vodio i preko 20 poena razlike tokom većeg dela susreta.

Slabo poluvreme koje su crveno-beli prikazali na startu ovog turnira sa ljubljanskom Olimpijom, očigledno je bila samo trenutna slabost tima koji je u finalu Podgoričanima za poluvreme ubacio 57 poena, a primio svega 32.

Zvezda je imala nešto slabi period samo tokom 3. deonice kada je došlo do blagog opuštanja pa su Podgoričani dobili ovaj period, i to sa samo plus 2, 23:21.

Regland u prodoru pod košem Budućnosti Foto: Igokea/Nenad Vuruna

Do kraja susreta prednost stečena u prvom poluvremenu rutinski je zadržana, a kako je pitanje pobednika već bilo rešeno, Budućnost je uspela prednost Zvezde da svede na pristojniju razliku.

Zvezda je imala čak petoricu dvocifrenih. Najefikasniji bio je Faje sa 14, Cirbes je dodao 13, Dobrić i Perperoglu imali su po 12, dok je Regland meč završio sa 10 poena. 

Sa druge strane, Barović je postigao 19 koševa, a osim njega istakao se i Ivanović sa 16 poena.

VIDEO: Najzanimljiviji trenuci utakmice finala Superkupa

Pehar ABA Superkupa završio je u rukama košarkapa Zvezde Foto: Igokea/Nenad Vuruna

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ⭐⭐⭐

    23. septembar 2018 | 23:05

    Ove sezone kao ''imamo slab tim.Igramo Evrokup'' a demolirali smo skoro sve rivala što na pripremama što i sad u ovim zvaničnim mečevima.Bravo Zvezdo!

  • Kk cz

    23. septembar 2018 | 23:08

    Ovo je nešto što ukazuje na dobro...i trener i ekipa...koliki je domet videćemo...ali kvalitet i potencijal je veliki...imaćemo šta da gledamo i da vidimo...i naravno da navijamo i uživamo....

  • Cure

    23. septembar 2018 | 23:10

    Reko sam da su Faje I Peperoglu odlična pojačanja odlični sutevi za 3 a vi kao matori su aa..Bravoo Zvezdoo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA