≫ 

Zvezda izbegla dramu: Đoković sa sinom bodrio crveno-bele, Regland srušio Cibonu u finišu! (VIDEO)

Crveno-beli protiv Zagrepčana započeli sezonu!

  • 15

Košarkaši Crvene zvezde trijumfalno su odigrali prvi meč ABA lige protiv zagrebačke Cibone, pobedivši Zagrepčane sa 78:68.

Zvezda je renovirala sastav i ima novog trenera Milana Tomića, koji je solidno ugirao ekipu i pobedio AEK, Nižnji Novgorod, Merlins, Antverpen i Dinamik tokom priprema, a zatim je osvojen i ABA Superkup, što je bilo dovoljno da skoro 4.000 navijača dođe u beogradski hram košarke.

>>>Paspalj gledao 1. meč ABA lige u novoj sezoni, Olimpija deklasirala Mornar! (VIDEO)

Tim Milana Tomića nadigrao je Olimpiju, Cedevitu i Budućnost na putu do prvog pehara u sezoni, a sada je Cibona bila prvi i dostojan takmac. Bilo je oscilacija kakve su uobičajene za start sezone, ali se pobeda nije dovela u pitanje. Kada je posle serije 17:0 ispuštena prednost, u poslednjoj deonici je Regland povukao ekipu i obezbedio trijumf.

Na kraju je Regland imao 22 poena, Faje je dodao 12, Cirbes 11, Odžo 10, adut Cibone bio je Ljubičić sa 17 poena.

VIDEO - Prvi poeni na utakmici između Crvene zvezde i Cedevite

Crvena zvezda - Cibona 78:68

Hala: Aleksandar Nikolić Gledalaca: 3.987 Sudije: Igor Dragojević, Mario Majkić, Branislav Mrdak

Crvena zvezda: Regland 22, Čović 6, Radanov, Beron 5, Lazić, Nenadić, Perperoglu, Dobrić 8, Faje 12, Simanić, Cirbes 11, Ristić 4, Odžo 10.

Cibona: Bilinovac 3, Uljarević 5, Ljubičić 17, Marić 9, Gilbert 6, Novačić 5, Rozić 13, Slavica, Rejli Ros 2, Kraljević 6, Markota 2

TOK MEČA

Mučili su se crveno-beli na startu meča, igralo se praktično koš za koš do 12:12, a u međuvremenu, ovacije publike izazvao je Novak Đoković, koji je doveo sina Stefana i upriličio mu prvu utakmicu najdražeg kluba.

Iako se na početku igralo skoro bez greške, usledio je kritični period bez pgootka na obe strane, sve dok Cibona iz kontre nije došla do prednosti, zatim se dobro odbranila u reketu i došla do +5 trojkom Marina Rozića.

Faje će biti velika uzdanica crveno-belih u novoj sezoni Foto: MN PRess

Nakon toga se Zvezda probudila trojkom Fajea, nekako su se crveno-beli iščupali iz problema sa izgubljenim loptama, a onda je pao preokret, Odžo je poentirao sa linije penala za 21:20.

To je bio samo uvod u veliku seriju tima sa Malog Kalemegdana od čak 17:0, pošto su se razigrali Čović i Odžo. Nakon jednog pogotka gorostasnog centra, Čović je ubacio trojku, pa se nadovezao i Beron za 31:20.

Imao je i Ristić dobrih momenata, bilo je munjevitih tranzicija, pa je Zvezda održala visok tempo i prednost do završnice deonice sa 40:29, ne dozvolivši šut spolja i lake poene.

Na poluvreme se otišlo sa 42:35, uz 11 poena Fajea, odnosno 14 Ljubičića na drugoj strani.

VIDEO - Faje lupio "bananu" pa razvalio obruč zakucavanjem

Zvezda je uspavano ušla u drugih 20 minuta i to je naljutilo trenera Tomića, Marić je pokrenuo seriju Cibone od 9:0, na kratko je nalet prekinuo Cirbes, ali je Marić nastavio da rešeta, vezao je tri trojke doneo ekipi potom preokret.

Cibona je povela sa 45:47, posle čega je Zvezda iz reketa uspela da vrati prevagu do 53:49.  Snašla se Cibona i uzvratila egal ritmom, pred kraj 3. deonice je Cirbes sa linije penala pogodio, pa se u poslednji deo ušlo sa neizvesnih 59:56.

Nekoliko vezanih napada je prokockala Cibona, Regland je to kaznio trojkom i omogućio je time Zvezdi da ode na 65:58, nešto osetniju razliku sedam minuta pre kraja okršaja.

Onda je Regland preuzeo konce igre i "povukao" saigrače, bio je zaslužan za povratak dvocifrene razlike prodorom do koša, doveo je tim do 71:61 i malo bezbrižnijeg ritma, nakon čega Cibona nije imala snage za novi egal.

ABA LIGA, 1. kolo

Petak

Olimpija - Mornar 87:66

Crvena zvezda - Cibona 78:68

Subota

20.00 Cedevita - Partizan

Nedelja

17.00 Igokea - Mega Bemaks

Ponedeljak

18.00 FMP - Zadar

21.00 Budućnost - Krka

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mille

    28. septembar 2018 | 22:06

    Navijaci , cemu bojkot aba lige ?!!

  • Ja...RS

    28. septembar 2018 | 22:07

    Pa nije lose za pocetak,od pocetka priprema do sad bez izgubljenog meca. 🇮🇩💪🇷🇸

  • KK PARTIZAN SAMPION EVROPE 1992⚫⚪⚫⚪⚫🏆🏀

    28. septembar 2018 | 20:22

    a gde je ono 70 posto navijaca Srbije sto navija za ove sto ni oni ne znaju kako se zovu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA