≫ 

Irving se izvinio zbog komentara o Zemlji kao ravnoj ploči

As Bostona poručio da više neće javno iznositi svoj stav o obliku planete

  • 6

Prvi igrač Bostona Kajri Irving izvinio se naciji zbog učestalih komentara da je Zemlja "ravna ploča" koji su izazvali veliku pažnju u javnosti.

Šampion NBA sa Klivlendom se odlučio na takav potez jer nije očekivao da će njegovo teoretisanje imati značajnog uticaja na javno mnenje.

On je od februara 2017. počeo javno da iznosi teoriju o Zemlji kao ravnoj ploči, često je o tome govorio u TV- u, u radio emsijama i podkastima, toliko da je sve više počeo da zaokuplja pažnju ljudi i van košarke, pogotovo pristalica teorije.

Ipak, shvatio je da je sve otišlo predaleko, mada i dalje ostaje pri istom stavu, mada to više neće javno iznositi.

- Čak i ako verujete u to, ne bi trebalo da to javno govorite. To je za neku intimnu komunikaciju jer sve to može biti drugačije protumačeno kad se masovno percipira. Ja sam zapravo misleća indidivua - rekao je Kajri gostujući na Forbsovom samitu u Bostonu.

Ono što ga je nateralo da sve ovo kaže je upravo odjek njegovih reči među populacijom.

- U to vreme nisam bio svestan efekta koji je izazvala moja misao. U to vreme sam stvarno bio veliki zagovornik teroje zavere. Nisam prihvatao ništa zdravo za gotovo i izvinjavam se zbog toga. Svim naučnicima, nastavnicima, koji su mi prilazili i rekli kako sad zbog mene moraju opet da objašnjavaju đacima zvanično učenje o zemlji. Izvinjavam se, stvarno se izvinjavam.

Irving je punio naslovne strane početkom prethodne godine zbog polemisanja o obliku planete Zemlje, čak je izneo tvrdnju da uopšte nije teorija zavere da je ona ravna, već da je to živa istina - nepobitna činjenica.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalimero

    2. oktobar 2018 | 09:48

    Čovek potpuno u pravu, zemlja nije okrugla, niti putuje kroz svemir tj,ne oblazi oko sunca, zemlja je ravna ploča

  • Miki

    2. oktobar 2018 | 08:43

    Ma kakva ploča,Zemlja je kocka!!!

  • мика

    2. oktobar 2018 | 10:20

    Хоће то када се радиш константно.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA