Da li je Stefan Janković postao slobodan igrač? Iz Zvezde tvrde da iz FIBA nisu dobili ništa!

Informacija da je FIBA presudila u korist Jankovića proširila se velikom brzinom, ali njegov i dalje aktuelni klub tvrdi da ništa nije dobio

  • 17

Brzinom munje proširila se informacija koju je preneo jedan novinar da je Stefan Janković postao slobodan igrač i da je FIBA presudila u na štetu Crvene zvezde.

Zvaničnog pisma FIBA još nema, a nije je dobio ni klub sa Malog Kalemegdana, gde smo proverili ovu informaciju.

- Do ovog trenutka nismo dobili ništa iz FIBA i zbog toga ne možemo da se oglašavamo na ovu temu - poručeno nam je iz Zvezde.

Takođe, iz tabora crveno-belih su naglasili da nije tačno da na odluku FIBA ne može da se uputi žalba, jer je poslednja instanca MOK i Sud za sportsku arbitražu u Lozani, kome crveno-beli planiraju da se obrate u slučaju negativnog odgovora FIBA po klub sa Malog Kalemegdana.

Zvezda je još u prethodnom saopštenju naglasila da je borbu u ovom slučaju nastavila pred arbitražom u Olimpijskom komitetu Srbije, i tada su naglasili da postoje pokušaji da se preko "proverenih kadrova u FIBA" klub ostane uskraćen za obeštećenje, za koje je Nebojša Čović rekao da iznosi 200.000 evra.

- Naša pravna borba se nastavlja pred arbitražom u Olimpijskom Komitetu Srbije, posebno što i dalje postoje razni pokušaji, sada preko „malih vrata" u FIBA i preko proverenih kadrova koji su direktno radili na štetu Crvene zvezde u prošlosti, tako svojstveni prošlim vremenima gde su igrači otimani raznim pravnim „akrobacijama", a srpski klubovi osiromašivani i uskraćivani za propisano obeštećenje - naveli su crveno-beli u saopštenju pre 10 dana, kada je bila aktuelna tema oko Jankovića.

Podsetimo, za Jankovića je zainteresovan Partizan, a ni predsednik Ostoja Mijailović, ni sportski direktor Nikola Lončar ne kriju da ga žele u svojim redovima.

VIDEO: Trener Zvezde pozvao Jankovića: Gde je, ne vidim ga ovde?

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa1970

    15. oktobar 2018 | 20:28

    Bolece vas sto ce se Evroliga igrati opet u Bg ali u crno beloj boji..

  • Воип

    15. oktobar 2018 | 20:30

    Ја се не сећам да смо икога добили на арбитражи. Сви знамо да у Звезди плате касне па су и њему сигурно касниле. Не изводите криве дрине него пустите момка да игра где хоће. Убудуће измирујте обавезе на време, тачније склапајте уговоре које можете да покријете, па се ово неће дешавати и добићемо обештећење.

  • Kk idea Zagreb

    15. oktobar 2018 | 21:10

    Ocekujemo ponocno saopstenje 🤣🔒🏀🔐😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA