≫ 

Spektakularna NBA noć! Bobi opet dvocifren, debakl Kingsa, Šveđanin junak Voriorsa! (VIDEO)

Toronto pobedom nad Bostonom potvrdio šampionske ambicije

  • 0

Burno je bilo na NBA parketima u noći između petka i subote, od srpskih košarkaša u akciji su bili samo Nemanja Bjelica i Boban Marjanović, a meč dosadašnjeg dela sezone odigrali su Juta i Golden Stejt.

Kingsi su pretrpeli debakl u Luizijani gde je zahuktali Nju Orleans, posle trijumfa u Hjustonu, savladao goste iz Kalifornije rezultatom 149:129, uz skromnu rolu Bjelice koji je za 11 minuta ubacio 4 poena.

Na drugoj strani ponovo je briljirao tandem Pelikana Mirotić-Dejvis.

Crnogorac sa španskim pasošem ubacio je 36 poena, a Dejvis 25, što je, uz solidan doprinos ostatka udarnih snaga (Holidej 15, Rendl 13), bilo dovoljno za lagan trijumf, drugi ove sezone, protiv neubedljivih Kingsa.

Sakramentu je ovo bio drugi poraz u drugoj utakmici sezone.

U Los Anđelesu, ponovo je Boban Marjanović dizao navijače na noge, sa nekoliko izvrsnih momenata potvrdio kvalitet i opravdao poverenje Doka Riversa, bio četvrti strelac ekipe u pobedi nad Oklahomom 108:92.

Bobi je za 16 minuta u igri zabeležio 13 poena i 5 skokova, uz jedan "circus shot" sredinom poslednje četvrtine, u jeku naleta Klipersa ka sigurnoj pobedi.

Pogledajte kako se Marjanović sjajno snašao u pomenutoj situaciji.

Najfikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Danilo Galinari i Tobajas Heris sa po 26 poena, na drugoj strani, u odsustvu Rasela Vestbruka, to je bio Pol Džordž sa 20 poena.

Utakmicu večeri odigrali su Juta i Golden Stejt, slavili su gosti rezultatom 124:123 poenima "iz odbojke" Jonasa Jerebka u poslednjoj sekundi!

Šveđanin je upravo iz Jute letos trejdovan u tabor šampiona, a po povratku na dobro poznati teren bio je koban po bivše saigrače. Našao se na pravom mestu posle promašaja Durenta, i dok su Grin, Kari i Tompson bili daleko od koša, Jerebko je nekako uspeo da dodirne loptu u vrati je u obruč, za veliko slavlje gostiju.

Šampion je odigrao očajno prvo poluvreme, primio čak 81 poen, ali je u nastavku stegao odbranu, zahvaljujući Durentu (38) i Kariju (31) imao napadački ritam, da bi Jerebko stavio tačku u već opisanom finišu.

Šveđanin je meč završio sa 10 poena.

Na drugoj strani blistao je Australijanac Džo Igles sa 27 poena i 7 trojki iz 11 šuteva!

Foto: Tanjug/Ap

Konačno, u derbiju Istoka odigranom u Torotnu, Reptorsi su "pokazali zube" Bostonu, savladali goste rezultatom 113:101, poručili da će se i te kako pitati za prevlast u konferenciji.

Kavaj Lenard se već nameće kao lider tima, utakmicu je završio sa 31 poenom, a pratio ga je Ibaka sa 21, kao i Lauri sa 15, Grin sa 14...

Kompletna prva petorka Bostona bila je "dvocifrena" predvođena Irvingom koji je ubacio 21 poen (10/20 iz igre), međutim malo je i to bilo za nešto više na teškom gostovanju.

Košarkaši Partizana gostuju Krki, jednoj od najslabijih ekipa u ABA ligi, i trebalo bi da pobede, na šta je kvota 1,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Krka - Partizan

Serija košarkaša Zvezde nema kraja, a ne bi trebalo da ga bude ni danas, pošto u goste stiže Igokea. Kvota na trijumf domaćih s više od 15,5 poena razlike je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Zvezda - Igokea.

Rezultati

Orlando - Šarlot 88:120

Bruklin - Njujork 107:105

Memfis - Atlanta 131:117

Minesota - Klivlend 131:123

Nju Orleans - Sakramento 149:129

Toronto - Boston 113:101

Milvoki - Indijana 108:92

Los Anđeles Klipers - Oklahoma 108:92

Juta - Glden Stejt 123:124

VIDEO: Dag Kristi za Telegraf o Bogdanoviću, Divcu, Stojakoviću i Kingsima

VIDEO: Bogdan Bogdanović otkriva najveću istinu NBA lige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA