Partizan, pojačan Jankovićem, napada ASVEL u Evrokupu!

Posle tri vezana poraza na gostovanjima, Partizan će pokušati da prekine "crnu"seriju"

  • 6

Košarkaši Partizana u utorak, 23. oktobra igraju utakmicu 4. kola Evrokupa sa francuskim ASVEL - om koji je osamnaest puta osvajao titulu nacionalnog šampiona te zemlje.

Tim Nenada Čanka će na ovom susretu biti jači za bivšeg košarkaša Crvene zvezde Stefana Jankovića koji je stigao u klub kao pozajmljeni igrač Fuenlabrade i koji će formalno moći da debituje za crno-bele.

>>>  ZVANIČNO! Stefan Janković potpisao za Partizan! Bivši igrač Zvezde prešao u redove večitog rivala (FOTO)

U prva tri kola grupe C, sutrašnji rival Partizana ima učinak od dve pobede i jednog poraza, dok crno-beli imaju jedan trijumf, uz dva poraza.

- Sutrašnja utakmica je veoma važna za obe ekipe jer može puno toga da donese po pitanju plasmana u narednu fazu Evrokupa. ASVEL je tim koji se zbog spleta okolnosti našao u šestom šeširu, inače spada među kvalitetnije ekipe u ovom takmičenju.

- Fizički su jaki, imaju puno iskusnih igrača koji u datom momentu mogu da na terenu naprave razliku. Što se nas tiče, dobar rezultat sutra bi nam višestruko značio i daćemo sve od sebe da kroz 40 minuta košarke do njega i dođemo -  izjavio je trener Partizana Nenad Čanak.

VIDEO: Trener Nenad Čanak o ambicijama kluba u novoj sezoni

Sa druge strane, i kapiten crno-belih, Novica Veličković, veruje u pobedu.

- Svesni smo kvaliteta protivnika i toga šta je potrebno da uradimo ukoliko mislimo da ih savladamo. Verujem da smo u stanju da ponovimo neke od dobrih igara iz ove sezone i da pred našim navijačima zabeležimo važnu pobedu - istakao je Veličković.

Da podsetimo, crno-beli su na poslednja tri gostovanja vezali isto toliko poraza pa će duel sa francuskim klubom na domaćem terenu biti prilika za drugi trijumf.

VIDEO:  Janković posle derbija protiv Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rola

    22. oktobar 2018 | 16:39

    Dobrodosao Jankovicu grobari su uz tebe ma koliko te mrzeli ganci mi te tri puta vise volimo.

  • GP

    22. oktobar 2018 | 16:56

    I ovde gubimo. Dok je tu Canak i dok su tu Pejdz i Aranitovic, kao i dok ne angazujemo barem jednog ozbiljnog sutera mi nemamo sanse.

  • Žika Živac

    22. oktobar 2018 | 19:18

    Pucate u svakom slučaju.Napred Asvel

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA