≫ 

Dobar skok, šut za tri poena, blokade: Šta još Partizan dobija dovođenjem Jankovića?

Dolazak bivšeg krilnog centra Zvezde pojačaće konkurenciju pod košem, ali može da doprinese i neki novim taktičkim varijantama

  • 11

Posle mnogo peripetija Stefan Janković (211 cm, 25) je postao igrač Partizana. Stameni bivši krilni centar Zvezde dolazi u klub taman na vreme da se uigra sa ostalim igrčima pred početak najvažniji mečeva u sezoni.

Ipak, postavlja se pitanje koliko će i šta će Partizan dobiti angažovanjem Jankovića?

>>> Ako želi u TOP 16 Evrokupa, Partizan bi večeras morao da savlada Asvel, a kvota da će se to desiti je 2,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Partizan - Asvel.

Crno- beli na centarskim pozicijama (četvorke i petice) sada imaju sedam igrača od čega  tri klasična krilna centra Pecarski, Gavrilović i Veličković, trojicu koja mogu da igraju i krilne i klasične centre Bandža Si, Janković i dva klasična centra Lendejla i Gagića.

Sezona je duga, ima mnogo utakmica i sigurno je da će veliki broj igrača pojačati i konkurenciju, ali i preduprediti da ekipa bude oslabljena ako se dese neke neočekivane povrede.

Takođe, kapiten i veteran Novica Veličković je u takvom režimu da ne igra svaku utakmicu, već se zbog hroničnih povreda njegova igra dozira, a Marko Pecarski je još uvek neiskusan i fizički slabiji od konkurenata, dok Gavrilović nema telo za vrhunske okršaje u Evropi ( visinu 204 cm danas u modernoj košarci imaju i bekovi.

>>> Čeka nas još jedan srpski derbi u NBA ligi. Kvota na Denver Nikole Jokića protiv Sakramenta Bogdanovića i Bjelice je 1,22, dok pobeda Kingsa plaća čak 5,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Denver - Sakramento.

Sa tog aspekta Janković bi mogao da pomogne dosta u rotaciji i da na toj poziciji, ali i poziciji centra donese više raznovrsnosti u igri. Lagane građe dobre visine i mekanog šuta Janković ima kvalitet da pogodi s polja, često je šutirao trojke, pa samim tim može i da raširi igru i natera protivničke centre da izađu napolje i samim tim oslobodi reket za prodor, ili igru jedan na jedan ostalih igrača.

VIDEO: Prvi trening Jankovića u Partizanu

Za razliku od prošle sezone, kada je stigao sa koledža, sada ima i više iskustva na evropsku košarku. On je prošle sezone odigrao 28 mečeva u Evroligi za Zvezdu sa prosekom od 12 minuta po meču i statistikom od 3,8 poena, 1,5 skoka.. Ubacio je 7 trojki iz 37 pokušaja, dok je za dva poena imao solidan procenat od 49,3%

Dobro se snalazi pod košem, mada mu je igra leđima slabija strana, ali skok u napadu je sigurno kvalitet koji će doprineti mnogo ekipi Parrizana. Što se tiče odbrane ima dobar osećaj za rampu, ali u duelu sa snažnijim centrima nema mnogo prostora da se nametne..

Sada mu ostaje da se prilagodi na novi sistem rada kod trenera Čanka i da se uklopi u tim.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pjotr

    23. oktobar 2018 | 12:23

    Dobija 2 tehnicke na svakoj drugoj tekmi

  • ČinjenicA

    23. oktobar 2018 | 12:49

    Uuuu kako pišete, pa nije niko lud, nisu doveli Karmela! Hahahahahaha! Ovo je smešan igrač i smešan lik!

  • doka.czv

    23. oktobar 2018 | 13:06

    Sta jos dobija?!??Dobijaju Mustafu 2,pri tom lose pojacanje za partizanku a samo je zvezda na velikom dobitku!!!Pri tom da ga Covic tuzi,otkud je slobodan igrac???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA