≫ 

Zvezda vodila 24:2 u petom minutu, pa izgubila prvi put ove sezone! Neverovatan kolaps crveno-belih u Breši

Veliki preokret Italijana protiv ekipe Milana Tomića

  • 35

Košarkaši Zvezde poraženi su u Breši 69:61 u 4. kolu Evrokupa, iako su, verovali ili ne, u petom minutu utakmice vodili sa nestvarnih 24:2, a posle prvih deset sa 31:15!

U nastavku, crveno-beli su doživeli kolaps kakav se retko viđa (postigli više poena u prvoj, nego u preostale tri četvrtine), već na poluvremenu su bili u rezultatskom minusu, a do kraja uglavnom "jurili" prednost domaćeg tima, ali bez uspeha, pa je Breša stigla do prve pobede u grupi, ujedno nanela ekipi Milana Tomića prvi ovosezonski poraz, posle 4-0 u ABA ligi i 3-0 u Evrokupu.

Crvena zvezda: Regland 8, 7as, Radanov, Čović, Davidovac 1, Perperoglu 7, Lazić 4, Faje 11, Beron 22, Ristić, Simanić, Cirbes 8, 8sk, Odžo.

Teško je reći šta se desilo igračima našeg tima u drugoj četvrtini, posle impresivne prve, u kojoj su delovali kao Golden Stejt Voriorsi u naponu snage protiv "grupe građana" o čemu svedoči nestvarna serija poena i prava rezultatska rapsodija na isteku petog minuta - 24:2!

Beron je igrao simultanku u tim trenucima, ostaće upamćeno da je za samo tri minuta ubacio, bez promašaja, 13 poena!

Kompletna igra gostiju funkcionisala je kao najbolje naštelovani sat, igrači Breše bili su ubačeni "u mašinu", bez ikakvog odgovora sve do pred kraj prvog perioda.

Tomić je na "+20" poslao Čovića i Simanića na teren, ušao je i Odžo, na drugoj strani prve minute je upisao iskusni David Mos, i to je, kako se ispostavio, bio jedan od ključnih detalja  preokreta i najava onoga što će se kasnije dešavati na terenu.

Bivši igrač Sijene sa bezbroj evroligaških minuta u rukama, pokrenuo je svoj tim, ubacio i trojku uz faul na isteku prve četvrtine, i najvažnije - dao impuls koji je kasnije prešao na njegove saigrače.

Serija Italijana 15:0 u drugoj četvrtini vratila je utakmicu skoro u egal odnos, a dok su se crveno-beli presabrali i konsolidovali, Breša je već o"okrenula" vođstvo na svoju stranu, a na veliki odmor otišla sa minimalnih 39:38.

Nastavak meča doneo je Zvezdinu seriju 6:0, ali i odgovor Breše, pa je meč protekao u rezultatskom klackanju praktično čitav treći period.

Amerikanci Beverli, Abas i Alen donosili su prevagu na stranu domaćeg tima, koji je, zahvaljujući najviše pomenutom triju, sačuvao minimalnu prednost pred poslednji period.

Za razliku od Bilija Berona, jedinog koji je "vukao" crveno-bele, zakazali su mu saigrači, svi do jednog, počevši od indispniranog Reglanda. Plej Beograđana je samo u timski blistavoj 1/4 nanizao 5 asistencija, a još dve tek u poslednjoj četvrtini.

Uspeli su igrači Breše da uspostave rezultatsku prednost koju su održavali čitavu poslednju četvrtinu, previše grešaka i promašaja su sebi dozvolili crveno-beli, a tek na momente su pretili, uglavnom samo preko Berona, međutim američki bek je bio usamljen u napadačkim kreacijama. 

U penal seriji, Bršini igrači su bili koncentrisani, podigli razliku na nedostižnih 5-6 poena minut pre kraja, dok sa druge strane nije stizao pravi odgovor.

Naredni meč u Evrokupu Zvezda igra na svom terenu protiv Galatasaraja.

Plejmejker Zvezde Džo Regland Foto: Tanjug/Ap
Mohamed Faje na utakmici sa Andorom u Pioniru Foto: MN Press

Grupa A

Galatasaraj - Monako 85:86

Andora - Ulm 103:95

Breša - Crvena zvezda 69:61

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    24. oktobar 2018 | 22:52

    Haahhaahah i posle cigani nama nesto kazu,dobili jedva Andoru kuci i Monako tesno na srecu..sad gube od ovih sto nemaju nijednu pobedu od pocetka sezone

  • Rola

    24. oktobar 2018 | 22:57

    Tuzno vece za zvezdu u fudbalu i FMP-2 u kosarci bas mi zao nema sudije u pomoc nema ni pobede.

  • 1966

    24. oktobar 2018 | 20:16

    Ма дајте нам Асвел да се играмо са њим каква Бреша!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA