≫ 

Partizanov horor u Areni, Zadar deklasirao crno-bele i naterao Čanka da podnese ostavku (FOTO) (VIDEO)

Užasno veče za Beograđane, izgubili su od poslednjeplasiranog tima lige

  • 79

Košarkaši Partizana propisno su se obrukali u duelu sa poslednjeplasiranim timom ABA lige Zadrom, do ovog kola bez pobede u regionalnom takmičenju.

Poraženi i poniženi su crno-beli pred skoro 9.000 navijača u Areni, u poslednjoj utakmici Nenada Čanka na klupi Partizana, rezultatom 95:85 (23:23, 17:25, 17:25, 28:22)!

Pamtiće Grobari debakl sa Zdrom kao jedan od najtežih poraza njihovog tima poslednjih godina u ABA ligi, ne toliko u rezultatskom, koliko u igračkom smislu, zbog katastrofalnog izdanja ekipe.

Arena polako postaje ukleto mesto za crno-bele, koji su se vratili u novobeogradsku halu posle četiri i po godine, prvi put od "one" trojke Nolana Smita, i ponovo je po Beograđane bio koban jedan hrvatski tim.

Ono što je u ovom trenutku isto tako važno napomenuti, bio je ovo peti poraz Partizana u nizu (Mornar, Valensija, Krka, Asvel, Zadar), pa je Nenad Čanak sada praktično doveden u bezizlaznu situaciju.

Partizan - Zadar 85:95 (23:23, 17:25, 17:25, 28:22)

PARTIZAN: Pejdž 16, Si 5, Aranitović 10, Marinković 10, Gegić 3, Veličković -, Pecarski 1, Braun -, Janković 19, Lendejl 2, Gagić 12, Nikolić 7.

ZADAR: Grant 7, Bašić 4, Marić -, Magariti 9, Krajina 6, Vuković 5, Brzoja 5, Špralja 13, Tomas -, Litl 19, Božić 27, Planinić -.

Bandža Si je samo u startu meča bio na visini zadatka, posle, kao i čitav tim, potpuno je zatajio Foto: aba-liga.com

U bledom timu Partizana odskočili su jedino Stefan Janković sa 19 poena i Markus Pejdž sa 16, dok je kod Zadrana briljirao je Luka Božić sa 27 poena.

Malo ko je mogao da predvidi ovakav  epilog, psoebno nakon serije Partizana 7:0 u povoju druge četvrtine, koju je trećom svojom trojkom garnirao Markus Pejdž, za vođstvo 30:23.

Od tog momenta usledio je totalni kolaps u igri Partizana!

Posle tajm-auta novog trenera Dalmatinaca Anta Nazora, usledila je kontra serije gostiju 11:0 uz trojku večeras posebno inspirisanog Božića, mada su i ostali u timu iz Dalmacije bili na visokom nivou, posebno u šutu.

Iskusni Šime Špralja meč je završio sa 13 poena, bez promašaja, istakao se i Litl sa 19 poena, nije bilo slabe tačke u igri gostiju, a nasuprot njima škripalo je na sve strane kod Beograđana.

Unervozili su se crno-beli sa protokom vremena, ni Jankovićeva serija 7:0 u trećoj četvrtini (trojka, polaganje, asistencija za Nikolića) nije mnogo toga promenila u odnosu snaga na terenu, a navijači su se baš tada ponadali da sledi uragan...

I usledio je, ali sa druge strane: sve što su do kraja videli bilo je poražavajuće izdanje svoje ekipe, novu seriju Dalmatinaca 11:0 čija je prednost rasla i do neprijatnih 23 poena deficita (91:68).

Ipak, pesma Grobara nije prestajala, pojačala se sa poslednjim zvukom sirene za kraj mučnog meča po Partizan, koji će verovatno sa novim trenerom i novom filozofijom pokušati da se vrati na pobednički kolosek.

Jedina pozitivna stvar i u ovom porazu je što je sezona praktično u povoju pa će biti mesta da se isprave sve anomalije. 

Foto: aba-liga.com

Pogledajte najzanimljivije detalje iz prvog poluvremena

Transparent navijača Partizana

Foto: aba-liga.com

ABA liga, 5. kolo

Petak

Igokea - Krka 91:73

Partizan - Zadar 85:95

Subota

Olimpija - Cibona 17

FMP - Crvena zvezda 18:30

Nedelja

Cedevita - Budućnost 19

Mornar - Mega 21

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cirkus

    26. oktobar 2018 | 23:17

    Cirkus u Areni....u glavnoj ulozi klovnovi u belim dresovima ! Brukaju državu koja im sipa milione evra dok narod gladuje,deca se leče SMS-om a trudnicama umanjuju uplate ?! Samo napredno !Dokle više....

  • Blok 45

    26. oktobar 2018 | 23:20

    Jel se Novica, busao u grudi?

  • Srki

    26. oktobar 2018 | 23:14

    Opasan Čovke uvalio im dva Zvezdaša da ugase svetlo i zaključaju vrata propalog kluba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA