≫ 

Šesti uzastopni poraz Partizana, Turci prejaki za crno-bele!

Novi neuspeh crno-belih, Marinković sjajan sa 28 poena

  • 32

Košarkaši Partizana ni u Ankari nisu prekinuli negatvan niz rezultata, upisali su i šesti vezani poraz, u okviru 5. kola Evrokupa izgubili su od Turk Telekoma rezultatom 77:72 i tako se još više udaljli od mesta koje vode u narednu fazu takmičenja.

Partizan sada ima skor 1-4, a Turci pobedu više.

Vanja Marinković je bio daleko najbolji u poraženom timu, i na utakmici, upisao je 28 poena i najzaslužniji je što razlika nije bila veća u korist domaćeg tima.

U danu kada je među navijačima Partizana glavna tema dolazak Andree Trinkijerija na mesto trenera, Partizan je u Turskoj ponovo podbacio: bledo su izgledali crno-beli o čemu možda najbolje govori podatak da su već u drugoj četvrtini bili u zastatku 21 poen (35:14)!

Šokantno loše su Beograđani odigrali prvih deset minuta, bili potpuno odsutni, što su Turci, preko udarnog tandema sa evroligaškim pedigreom Gebrijel-Landesberg, obilato koristili i gradili prednost.

Bivši igrač Panatinaikosa je vezao tri trojke u tom delu meča, pokrenuo Turke protiv anemičnih crno-belih, sve do ubeljivog vođstva, rekosmo već izraženog 21 poenom razlike koji je bio aktuelan na semaforu u dva navrata.

 

Samo zahvaljujuči inspirisanom Marinkoviću gosti su se prenuli, serija krilnog igrača Partizana istopila je razliku do kudikamo prihvatljivih 13-15 poena do poluvremena.

Naravno, na ubedljivom izdanju u prvom delu meča, pre svega u prvoj četvtini (završena rezultatom 28:14), počivala je dominacija Turaka u preostalom delu meča. Znalački su koristili tu činjenicu, do kraja imali dovoljno kapaciteta da privedu meč mirno kraju, mada, sigurno je da ne mogu biti u potpunosti zadovoljni sa krajnjih pet poena razlike.

Tome je doprineo i Partizan, koji je pravo lice pokazao tek u poslednjoj četvrtini, probudio se i Pejdž, a Marinković nastavio da zatrpava koš Turaka sa istim žarom i preciznošću.

Uspeli su crno-beli da priđu i na devet razlike, ipak i to je bilo uz dosta muke, da bi podnošljivih "minus pet" za kraj, doneo Pejdž trojkom o tablu, uz zvuk sirene.

Vredi reći i to da je za goste debitovao Entoni Braun, no nije se upisao za 16 minuta, koliko je proveo na parketu i Stefan Janković, i on takođe bez košgeterskog učinka.

Dobra vest za navijače je povratak u tim Radeta Zagorca, koji, doduše, nije igrao mnogo, tek četiri minuta (upisao dva poena).

Turk Telekom - Partizan 77:72 (28:14, 18:18, 16:20, 15:20)

TURK TELEKOM: Landsberg 12 (3izg), Reding, Akin, Sonsirma 7, Arslan 4, Peker 4, Turen 6 (7sk), Jildirim, Gebrijel 16 (6sk), Kempbel 13 (4as, 4izg), Štimac 12 (8sk, 3as, 3izg).

PARTIZAN: Pejdž 14 (4as), Si 2, Marinković 28 (za dva 6/8, trojke 4/9, bacanja 4/4, 3sk, 5as, 2ukr, 4izg), Gegić, Veličković 2, Pecarski, Braun, Zagorac 2, Janković, Lendejl 8 (14sk, 3as), Gagić 7, Nikolić 9.

Foto: MN Press

Evrokup, 5. kolo

Turk Telekom - Partizan 77:72

Odigrano u utorak:

Asvel - Zenit 89:68

Valensija - Trento 87:66

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    31. oktobar 2018 | 18:35

    Ови изгледа покушавају да буду најгора екипа у историји овог такмичења. За сад им добро иде, труде се

  • Žika Živac

    31. oktobar 2018 | 19:14

    Mi smo sinoć pokazali kako se igra košarka,ko je ponos Srbije.A ovi brukaju gde stignu 🔐

  • Igor Grobar

    31. oktobar 2018 | 20:47

    Bice bolje crno beli. Napred Partizan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA