≫ 

Trinkijeri je otkrio Gaudloka, Hajnsa, Lengforda, može li u Partizan dovesti novu basket "aždaju"?

Italijanski trener ima odličan skauting igrača što je pokazao angažovanjem tada nepoznatih momaka koji su postali zvezde Evrolige

  • 17

Nema sumnje da će Andrea Trinkijeri biti najveće pojačanje Partizana ove sezone. Ma kako to čudno zvučalo, ali dobar trener na klupi sa bilo kakvim timom,  znači više nego da imate tri odlična igrača i lošeg trenera.

Osim što će sigurno unaprediti igru tima i individalno svakog igrača, Trinkijeri bi mogao ove, a najverovatnije sledeće sezone (ima ugovor na tri godine) da u Partizan dovede i neku od "aždaja" koja će praviti razliku na terenu.

Poznat je po tome da ima fenomenalan skauting igrača i da zna da pogodi ko bi mogao da bude vrhuski as.

Tako je doveo Kita Lengforda doveo u Kremonu 2006. godine kada je klub bio u drugoj ligi, a zatim je e 2008. u Veroli Basket (druga italijanska liga) doveo nepoznatog Kajla Hajns i stavio ga na mesto centra sa 194 cm visine.

Ima samo 194 cm a igra na mestu centra i zakucava preko Cirbesa: Kajl Hajns Foto: Marko Todorović

Posle Hajnsa, Trinkijeri je iz NBA  iz Lejkersa doveo Endrjua Gaudloka u Uniks 2013. godine, a on je posle odlične sezone otišao u Fenerbahče kod Željka Obradovića. Može se reči da je lansirao u orbitu i Breda Vonamejkera koji je igrao u Evropi, ali je bio manje zapažen. Tek dolaskom u Bamberg kod Trinkijerija postaje "aždaja" pa je na kraju završio u Boston Seltiksima.

Išao sam 2008. godine u Portsmut koledž da gledam igrače. To nije top NCAA koledž, ali je srednja klasa odakle igrči mogu da igraju profi. Video sam jednog igrača koji nije bio najbolji, ali je "prebio" sve. Zapišem ime Kajl Hajns i posle dva meseca odem na letnju ligu NBA u Orlando. Trener ga je stavio na poziciju trojke (krila) gde se on nije snašao. Nije mogao da pogodi ništa spolja, ne zna da dribla. Nema veze kažem ja on je taj.

Biće Partizan opet evropska sila: Andrea Trinkijeri Foto: Marko Jovanović

- Imao sam sastanak sa njim, pametan dečko. Dao sam mu najbolju ponudu koju je dobio do tada, a želeo sam ga jer je srčan i prebio je sve. Kad sam ga uzeo u Italiju, pronašao sam mu mesto na kome može da pruži više, a to je centar - kaže Trinkijeri i dodaje:

- Imao sam sreće s njim Gaudlokom i Lengfordom - rekao je jednom Trinkijeri u jednom intervjuu.

Ovo pokazje da čovek ima odličan osećaj za to šta igrač može da pruži na terenu, pa nema sumnje da će unaprediti i sve igrače Partizana, a možda pronaći i nekog novog Hajnsa ili Gaudloka.

VIDEO: Grobari zapevali sa igračima posle debakla

(D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BELGRADE

    1. novembar 2018 | 12:50

    Hahah može,može..ali u klubovima koji imaju pare da dovedu dobre i kvalitetne igrače.Tako ako pogledate i Vujošević je umeo da dovede..hahahahah ali kada mu je državna kasa bila otvorena da uzima koliko hoće.Sada i nakon partizana nema ni jedan rezultat.Nego jel se sećate kako su tada govorili kako oni imaju sistem i da stvaraju mlade igrače.Haha Čim je država zavrnula slavinu,gle ne stade sistem.Hahahahah hahahahah Nije Trinkijeri mađioničar.Nema partizanu spasa.

  • Ja

    1. novembar 2018 | 12:21

    Trinkijeri sa Bambergom i ogromnim budzetom je gubio od svih, zato vise i nije tamo. Ovo je samo maskirada i novo trosenje novca poreskih obveznika jer patlidzan od prodaje kezmana vise nije prodao i jednog igraca u bilo kojem sportu. No, barem ce CZV biti lakse da stigne do novih titula.

  • Djura

    1. novembar 2018 | 12:10

    Vi me kopirate po nazivu za tu azdaju...koja je srecom ugasena...a sada prave greske kao i Zvezda pre 15 godina koje se tesko ispravljaju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA