≫ 

Džejkob Pulen se vratio u ABA ligu i u subotu napada Zvezdu!

Amerikanac je novi - stari igrač Cedevite

  • 2

Cedevita je dobila veliko pojačanje pred meč sa Crvenom zvezdom - Džejkob Pulen vratio se u Zagreb!

Tačnije, Amerikanac je stigao najpre u Beograd gde će Cedevita u subotu od 21.00 čas igrati derbi 6. kola ABA lige protiv Crvene zvezde.

- Stvarno sam srećan što sam se vratio i jedva čekam da zaigram. Odradio sam nekoliko treninga, gledao ekipu u pobedi protiv Budućnosti i pre toga protiv Lokomotive. Ekipa je dobra, ima dosta mladih igrača. Moramo da vidimo kako da krenemo da pobeđujemo u ABA ligi. U pristojnoj sam formi, spreman za igru. Naravno, moram da uhvatim takmičarski ritam, ali i to će brzo. Tu sam. Od pre par godina u Cedeviti sećam se da sam se dobro zabavljao, da smo igrali puno sjajnih utakmica u velikim dvoranama i pobeđivali. Sada, startujem protiv Crvene zvezde u Beogradu! To je zabavno - rekao je Pulen za zvanični sajt Cedevite.

Pulen je za Cedevitu igrao u sezoni 2015/16 kada je prosečno beležio 13.5 koševa u Evroligi i 14.4 u ABA ligi. Nakon Cedevite igrao je u Himkiju, a prošlu sezonu je proveo u turskoj drugoj ligi.

Pulen u duelu sa Cirbesom Foto: MN Press

Pulen je jedno vreme bio povezivan i sa Zvezdom, a u Beogradu ga je dočekao trener Slaven Rimac.

- Treba videti koliko je to daleko od prave sportske forme, od pravih utakmica, makar je na treninzima (Pulen je odradio desetak treninga sa ekipom) bio OK. Sigurno je da je kvalitetom i iskustvom kvalitetno pojačanje, onako kako je onda igrao za Cedevitu ABA ligu i iskreno se nadam da će to pokazati i na terenu - rekao je Rimac čija ekipa je stigla u glavni grad Srbije iz Turske, posle poraza od Tofaša u Evrokupu.

Zvezda i dalje bez poraza u ABA ligi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA