≫ 

Golden Stejt doveo talentovanog košarkaša iz Beograda koga je želeo i Partizan (VIDEO)

Mladi Alen Smailagić (208, 18) ostvariće svoj san u subotu kada će odigrati prvi meč za Voriorse, ali u njihovom razvojnom timu

  • 1

NBA šampion Golden Stejt iznenadio je sve draftovanjem mladog košarkaša iz Srbije Alena Smailagića (18, 208 cm) u svoj razvojni tim u D ligi koji se zove Santa Kruz (Ognjen Kuzmić i Nemanja Nedović su igrali za njih)

Međutim, pošto se radi o malo poznatom igraču navšećemo ovde neke njegove karakteristike, kao i slabe i jake strane u igri. Takođe, možete videti i njegov video sa najboljim potezima.

Smailagić je ponikao u Beku, srpskoligašu iz Koteža, gde je igrao za sve mlađe selekcije, ali i za seniorski tim. Rođen je 18. avgusta 2000, visok 208 centimetara i igra na poziciji krilnog centra.Svojevremeno ga je Miroslav Muta Nikolić planirao za Partizan kada je bio trener ovog tima, ali se prelazak nije desio, a Nikolić je kasnije otišao.

Mladi as Beka izabran je kao četvrti pik na draftu Razvojne NBA lige, i to od strane Saut bej Lejkersa – filijale slavnog tima iz Grada anđela. Inače, Smailagić je jedan od šestorice “neameričkih” igrača koja su birani na ovom draftu.

Međutim, Saut Bej Lejkersi su ga trejdovali Golden Stejtu za prava na 18 pika sa ovogodišnjeg drafta Džemero Džonsa i pika iz prve runde drafta 2019.

Smailagić je u prošloj takmičarskoj godini bio MVP srpskog šampionata za igrače do 19 godina, a pored toga važi za najboljeg igrača senirskog tima Beka koji se takmiči u trećoj ligi.

Ovo su njegove ocene od strane američkog novinara koji prati Golden Stejt:

PREDNOSTI

1. On je najmlađi igrač u istoriji Santa Kruz Voriorsa ove sezone, ali i najmlađi u istoriji NBA G razvojne lige

2. Prošle sezone odigrao je 19 utakmica za Kotež u juniorskoj ligi Srbije i 10 utakmica za seniore u I srpskoj ligi. U Juniorskoj ligi je ubacivao 21,7 poebna uz 6,3 skoka za 27 minuta dok je za seniore igrao prosećčno 24, 2 minuta i davao 15,9 poena uz 5 skokova po meču.

3. Tokom igranja za juniorsku reprezentaciju Srbije (osvojili zlato na Eurobasketu letos) ubacivao je pet poena uz 5,7 skokova

4. Ima dobar šut za tri poena, može da igra uspešno i u reketu leđima, dobar je u postavljanju blokova i u Pik en roll situaciji.

5. Dobar je na skoku, može da igra i na polaganje i često voli da zakuca loptu.

Printskrin: Youtube/Serbian hoop

SLABOSTI

1. Međutim, uprkos ovi dobrim karakterirsitikama Smailagić mora da radi na svom telu da postane jači, i da nauči da igra efektivno i u odbrani, a ne samo u napadu.

2. Mora da bude agresivniji bez lopte kako u napadu, zbog kretanja, tako i u odbranigde mu treba više ukradenih lopti i više skokova

3. Iako je odličan na post poziciji u reketu, ako želi da bude u roisteru tima mora više da šutira za tri poena

4. Mora mnogo bolje da dodaje saigračima, tačnije da traži najbolje dodavanje za saigrača

Smailagić će debitovati ga Santa Kruz u subotu na meču protiv  Norten Arizona Sans, franšize Finiksa.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    2. novembar 2018 | 12:59

    Svaka cast malome, mora da ga misko prodaje ! Jer je u svakoj corbi glavni zacin !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA