≫ 

Trinkijeri: Čast je biti u Partizanu, ovi igrači su za mene najbolji na svetu, ali treba im lider!

Novi trener Partizana pojavio se prvi put pred medijima i istakao zašto je došao u ovaj klub i koje su mu ambicije

  • 15

Italijanski trener Andrea Trinkijeri stigao je u četvrtak u Beograd, a već u petak se obratio medijima sa mesta novog šefa struke Partizana. Jedan od najperspektivnijih trenera Evrope je potpisao trogodišnji ugovor sa crno-belima i trebalo bi da prema planu napravi novu epohu slavnog kluba.

Najpre je predsednik kluba Ostoja Mijailović objasnio kako je došlo do angažovanja Trinkijerija.

- Dolazak ovoliko novinara, znači da je ovo veoma važna stvar za klub. Čestitam mu dolazak u Partizan. Čanak je podeno ostavku i Milan Minić takođe, a mi smo krenuli da ražimo trenera. Bilo je dosta opcija za trenera, ali prva želja je bio Andrea. Nije bilo mnogo zatezanja, shvatili smo da su nam isti ciljevi, a dokaz je da je ugovor na tri godine. - rekao je Ostoja Mijailović predsednik KK Partizan.

- Razmišljao sam šta da radimo, ali ovo je godina stabilizacije i želeo sam da zadržimo Čanka, ali kada je otišao preeskli smo i odlučili da angažujemo Andreu. Mi i dalje idemo ka tome da ovo bude godina stabilizacije, a da od sledeće krenemo da se dižemo.

- Partizan sa Trinkijerijem ima sigurnu budućnost - poručio je Mijailović.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Italijanski trener je na početku izlaganja istakao:

- Izgleda da je nešto ozbiljno ovde haha. Dobar dan svima, izvinjavam se, mnogo ste me zvali telefonom, ali ja nisam odgovorio, jer imam puno mana, ali sam iskren. Nisam mogao da odgovorim jednom, a ne ostalima.

- Pitaćete me zašto?

- Odgovor je čast. Ja sam prvi strani trener u puno godina ovog kluba koji dolazi iz zemlje košarke. Profesor Nikolić, Vujošević, Obradović. Igrači.. ovo nije normalan klub ovo je čista košarka. - Ovde ima više titula nego u celoj NBA. Velika čast velika odgovornost i izazov. - rekao je Trinkijeri i dodao:

VIDEO: Pitali su Trinkijerija za pojačanja: Odgovorio je pesmom Grobara i oduševio navijače Partizana

- Ovde je izazov napraviti nešto u Beogradu, biće pune ruke posla. Ovde napraviti nešto što može trajati je ogroman iziazov za mene.

- Menadžment Partizana ide velikom brzinom i ima biznis plan. Mora i ekipa naći isti ritam. Ovo je za mene izuzetno zanimljivo, vi novinari, navijači, ekipa. Ako mislite da su me doveli da dobijem dve utakmice, nije to to. Posao trenera je da dobija utakmice da, ali Partizan je brend, želim da nešto ostavim da dugo trajem.

- Svi prethodnici su ostavili u amanet rezultate i razvijanje igrača, što je jako teško. Ima puno posla, da je lako ja ne bih bio ovde. A već je teško - kazao je Trinkijeri.

- Ekipa je u depresiji, izgubili su šest utakmica i moj posao je da ih učvrstim psihološki, jer nemam 10 sati dnevno da ih treniram - rekao je Italijan:

Foto: Tanjug/Tanja Valič

Usledila su pitanja novinara:

Kakvi su ciljevi i da li će biti pojačanja?

- Naše snage jačaju svakim novim danom. Imamo takve navijače, to će biti prvo pojačanje. Najgore je kad mladi igrač izlazi na teren i boji se greške. Zatvorićemo se u dvoranu, raditi da to bolje izgleda svaki dan.

- Ciljevi - preživeti svaki dan. Ja sam pitao jutros predsednika da li može dovesti Tompsona, rekao je da će probati. Šta ja mogu, samo da radim sa igračima da budu makar bolji malo na kraju dana.

-Moramo se dignuti u ABA ligi, pristup utakmici, kvalitetu igre i rezultatima. Prvo radim filozofiju, pa strategiju i taktiku. Ne mogu imati taktiku ako nemam filozofiju.

Da li ima nekih klauzula u ugovoru i da li se čuo za Obradovićem?

Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Šta mislite da me nije zvao Željko, da se nismo čuli. Ovo je je moja odluka,koju mnogi nisu shvatili.  Kad sam iz Rusije otišao u Nemačku rekli su mi da sam lud. Meni je dolazak ovde veliki rizik, ali veliki izazov.

- Da Željko me je zvao i lično se stavio u funkciju da dođem. Druga stvar, važno je znati gde su dobre pljeskavice, ako to nema idem kući haha - nasmejao je sve Trinkijeri.

Na pitanje šta može da se promeni u ekipi.

- Ekipa će dati sve od sebe da bude bolja. Garantujem da ćemo toliko raditi da ćemo biti bolji. Koliko bolji, ne znam u ovom trenutku.

- U sportu oni koji nisu favoriti lakše dobiju, jer nemaju toliki pritisak. Igramo sa Megom koja ima 5-0, mi 2-4, ko je onda favorit.

Koje elemente biste želeli da implementirate kod igrača.

- Ja kao trener ne mogu da obećam ništa. Želim da mladi igrači imaju prljavu majicu, dobro crvena nije prava boja, ali da imaju krv na majici.

Jedno pitanje za predsednika Mijailovića je bilo i u vezi plate Trinkijerija.

Foto: Guliver/Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

- One priče da je milion nije tačna, a kad neki klub saopšti kolika je plata njegovog trenera i mi ćemo. Postiji fiksni deo i postoji bonus za uspehe. Te priče o milionima su nadivane - rekao je Mijailović

Onda se umešao Trinkijeri:

- Da li zbilja misliš da sam ja ovde zbog para? Nisam, ovo je nešto više - rekao je Italijan.

Usledilo je putanje o rosteru ekipe, kako mu se dopada?

- Ovo su za mene najbolji igrači na svetu, jer su moji igrači. I to ću im reći kad se budemo videli na treningu. Radićemo krvavo svaki dan da budemo bolji i to je ono što će nas krasiti.

Šta je uspeh u ovoj situciji?

- Da igramo drugačiju košarku, da imamo samopouzdanje da budemo prepoznatljivi. Uspeh je da se ova ekipa vrati da bude energična, ekipa sa srcem. U ovom trenutku Zvezda je bolja, Budućnost igra Evroligu je bolja. Cedevita na papiru bolja, Mega nema poraz.

Koliko je ova ekipa slična nekoj ranijoj koju ste vodili*?

- Možda Kantuu, koji smo vratili u Evroligu i na jednu loptu ispali da ne uđemo u plej of. Partizan ima mladu ekipu ali fali im lider. Probaću ja da budem taj, dok se neki igrač ne izdigne iz tima. - poručio je Trinkijeri.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kvalitet ne kvantitet

    2. novembar 2018 | 15:31

    "ovo nije normalan klub ovo je čista košarka. Ovde ima više titula nego u celoj NBA" Čovek sve objasnio... Volim Partizan!

  • Oki

    2. novembar 2018 | 14:57

    Zato sto su u ovom klubu igrali Divac Djordjevic Danilovic Paspalj Bogdanovic itd I covek hoce da bude deo istorije

  • Rew

    2. novembar 2018 | 14:47

    Zato sto smo NAJVECA KOSARKASKA IMPERIJA!!! Eto zašto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA