≫ 

ABA liga: Hoće li Zvezda nastaviti impresivan niz protiv Cedevite u Pioniru i da li će Trinkijeri debitovati na klupi Partizana?

Zanimljivo kolo regionalnog košarkaškog takmičenja je pred nama

  • 2

Derbi meč 6. kola ABA lige igra se u Beogradu, gde Crvena zvezda dočekuje Cedevitu od 21.00 čas (TV Arena Sport 1).

Crveno-beli su favoriti iz više razloga! Prvi je to što su lideri na tabeli sa skoro 5-0, drugi zbog činjenice da je Cedevita istrpela određene promene u poslednjih nekoliko dana, treći razlog je trenutna forma koja je na strani domaćina, kao i kvalitet.

Međutim, i tradicija je na strani Zvezde! Pogotovo u Beogradu. Slavili su na poslednjih pet mečeva, a trenutni skor je 12-2. Bio je januar 2016. godine kada su Zagrepčani poslednji put slavili u Pioniru...

VIDEO: Majstorija Fajea! Spektakularni alejup i zakucavanje protiv Igokee

Zvezda i Cedevita su se već jednom sastali ove sezone. Bilo je to u polufinalu Superkupa u Laktašima kada su Beograđani ubedljivo slavili. Od tada se dosta toga promenilo u redovima Cedevite koja je ostala bez trenera Sita Alonsa, ali i nekih košarkaša.

Duel Pulena i Cirbesa od pre tri sezone Foto: MN Press

Slaven Rimac je preuzeo kormilo, a nedavno je u klub stigao i Džejkob Pulen. Cedevita je osokoljena i zbog preokreta protiv Budućnosti u prethodnom kolu.

- Očekuje nas jedna vrlo jaka i dobra utakmica poritv Cedevite koja je do sada igrala sa dosta uspona i padova, ali koja ima svoj kvalitet. Gubili su i od Lokomotive i od Budućnosti velikom razlikom, ali su pronalazili način da se vrate u utakmicu, a ovu poslednju protiv Budućnosti i dobiju. Pokazali su reakciju promenom trenera i vidim da ih mnogi otpisuju prerano. Niti su ti ljudi zaboravili da igraju košarku, a imaju dobre pojedince koji imaju iskustvo i kvalitet i veliki broj ovakih utakmica u karijeri. Pojačali su se i angažovali Džejkoba Pulena. Sigurno će biti dobar protivnik i zato moramo da odigramo sa puno energije i fokusirani od početka do kraja jer ponavljam mogu da reaguju i da se vrate u svaku utakmicu i pored velikog zaostatka - rekao je strateg crveno-belih Milan Tomić.

VIDEO: Zvezda gazi Budućnost na poluvremenu

Ništa manje neće biti zanimljivo ni u Sremskoj Mitrovici gde Mega, apsolutni hit ABA lige sa skorom 5-0, dočekuje Partizan.

Partizan koji je u petak zvančino dobio novog trenera - Andreu Trinkijerija. Ali i Partizan koji ima skor 2-3.

Dilema je samo hoće li Trinkijeri voditi klub protiv Mege ili će Aleksandar Matović, kao i u Turskoj, imati ulogu prvog stručnjaka?

VIDEO: Zvezda i dalje bez poraza u ABA ligi

- Sada igramo sa Megom, ona ima 5:0, a mi 2:3. Ko je tu favorit? Moramo da budemo čvrsti, energični, da igramo sa srcem. U ovom trenutku Zvezda je bolja, Budućnost je bolja, Mega nije izgubila nijednu utakmicu, igra sa velikom energijom Cedevita je takođe na papiru bolja. Moramo da se dogovorimo šta je uspeh u ovoj situaciji? Da se igra drugačije, sa više samopouzdanja, a rezultat nije u mojoj moći. Voleo bih da posle svake utakmice budemo mnogo umorni, da se vidi da smo dali od sebe. Ne mogu da obećam ništa, grači nisu mašine. Pred njima je težak put. Želim da imamo prljavu majicu, ako treba i malo krvi - rekao je Trinkijeri.

>>> Slaven Rimac je pobedom nad ekipom Budućnosti nagovestio da bi mogao da izvuče Cedevitu iz krize, ali u Beogradu zna se ko se pita. Crvena zvezda je favorit sa kvotom 1,25 na keca. Pogledajte i ostale kvote MOZZART kladionice za meč Crvena zvezda – Cedevita.

>>> Debi Andreee Trinkjerija na klupi crno-belih! Očekuje se reakcije ekipe posle serije poraza, ali Mega još ne zna za poraz. Ipak, dvojka je vredna kvote 1,70. Pogledajte i druge MOZZART kvote za meč Mega – Partizan.

Parovi 6. kola:

Petak

Igokea - FMP 74:85

Subota

Mega Bemaks - Partizan 17.00

Krka - Zadar 19.00

Crvena zvezda - Cedevita 21.00

Nedelja

Cibona - Mornar 17.00

Budućnost - Olimpija 21.00

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

VIDEO: Faje lupio "bananu" pa razvalio obruč zakucavanjem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA