≫ 

Zvezda na pogon Dobrića razbila Cedevitu u derbiju kola ABA lige! (FOTO) (VIDEO)

Crveno-beli nastavljaju seriju bez poraza

  • 18

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su na svom parketu Cedevitu u derbiju 6. kola ABA lige sa 94:77.

Zvezda je prethodno sa +30 pregazila Galatasaraj, pa je i u ovaj susret ušla sa željom da dođe do još jedne pobede u regionalnoj ligi u kojoj, za sada, ima maksimalan učinak.

Cedevita se naročito u prvih 5 minuta nije snašla, dok je Zvezda uhvatila svoj ritam i povela sa 4:0. Reglend je maestralno vodio igru. Pogodio je trojku amerikanac i u dva navrata sjajno proigrao Cirbesa. Gosti su uzvratili posle ulaska novog-starog člana Pulena pa je do kraja četvrtine prednost domaćih bila "samo" 8 poena.

U drugoj deonici raspucali su se Beron i Čović koji je vezao 5 poena i "odlepio" crveno-bele na dvadesetak poena prednosti. Ipak, Pulen je, donekle, uspeo da poenima smanji još ubedljivije vođstvo domaćih, pa se na poluvreme otišlo sa "pristojnih" 45:31.

VIDEO: Zvezda "cedi" Cedevitu na poluvremenu

Ni posle odmora nije opao ritam meča u kojem se razigrao Ognjen Dobrić koji je do 30 minuta već upisao 3 trojke i 17 postignutih poena. Sa druge strane, Rimac je pokušavao da tajm-autom razdrma svoje košarkaše koji nisu imali rešenja za šuterski raspoložene izabranike Milana Tomića.

Cedevita se u prvim minutima poslednje deonice "probudila" i serijom poena prišla na -14, ali je trener domaćih tražio tajm-aut posle kojeg su njegovi igrači vratili maksimalnu prednost koja je održana do kraja susreta.

Koliko je Zvezda bila dominantna govori i podatak da je svih 12 igrača postiglo barem po poen i da je Zvezda ubacila 14 trojki.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Dobrić sa 17, Ćović sa 13 i Cirbes sa 11 poena. Sa druge strane, Cedevitu su predvodili Bel sa 19 i Pulen sa 15 poena.

VIDEO: Zvezda odnela još jedan trijumf u ABA ligi

još jedan odličan meč odigrao je plejmejker Crvene zvezde Džo Regland; Foto: aba-liga.com/

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kk cz

    3. novembar 2018 | 23:50

    Da ne bude da preterujem ali meni se čini da zvezda može još i bolje i više i od ovog a ovo je stvarno dobro kako igraju momci sad...ozbiljno, racionalno, osmišljeno....timski baš...Tomić radi dobar posao, prati igru, reaguje kad i kako treba, svaka čast i njemu i momcima..milina ih je gledati...

  • DSNK

    3. novembar 2018 | 23:55

    Lagano do 26/0!

  • Cure

    3. novembar 2018 | 23:45

    Odavno ovo nije derbi..oni su nasa stara basta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA