Lokomotiva otpustila Obradovića posle samo dva poraza

Srbin platio ceh najviše zbog činjenice da prošle sezone nije uveo ekipu u Evroligu

  • 2
KK Crvena zvezda - KK Alba, Saša Obradović

Foto: Marko Todorović

Saša Obradović nije više trener ruske Lokomotive, saopštio je taj klub koji je obnarodovao razlaz sa srpskim stručnjakom nakon dva vezana poraza u Evrokupu i VTB ligi.

Bili su to neuspesi koji kao da su se samo čekali pa da uprava povuče ovakav potez, nezadovoljna još od ranije zbog činjenice da ekipa nije izborila Evroligu.

Podsetimo, Obradovićev tim je poražen u prethodnom finalu Evrokupa od Darušafake, automatski ostao bez elitnog takmičenja, što je bila prva ozbiljna zamerka njegovom radu, a poslednji porazi samo su pojačali nezadovoljstvo, pa je kulminacija toga bio otkaz.

Obradovića će na klupi zameniti njegov dosadašnji pomoćnik Vlada Jovanović.

Srpski trener se posle razlaza sa Lokomotivom oprostio od kluba i navijača.

- Bila mi je čast da budem trener Lokomotive. Želim da se zahvalim svim ljudima u klubu, trenerima i sjajnim navijačima koji su me podržavali i učinili da se osećam kao kod kuće. Čini mi se da smo imali mnogo lepih zajedničkih trenutaka, na terenu smo pokazali odličnu košarku i uživali u tome. Krasnodar ću zauvek čuvati u srcu - rekao je Obradović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bane

    4. novembar 2018 | 17:18

    E sad bas ga smenili prakticno bez razloga? Kako da ne. To je biznis kao I sve drugo, postoji biznis plan koji ako se ispuni onda se dobijaju nagrade,a ako ne neko mora da preuzme krivicu I "krivci" budu sankcionisani. Svi sportski radnici dobro znaju unapred zadate ciljeve I svesni su svojih odgovornosti jer iste I potpisu u ugovoru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA