≫ 

Zvezda nadigrana u Nemačkoj, Dobrić igrao sam! (VIDEO)

Najlošija partija crveno-belih ove sezone

  • 26

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su drugi put u tekućoj sezoni, i drugi put u Evrokupu, u Nemačkoj su bili bez šanse, nadigrani od početka do kraja: Ulm - Crvena zvezda 95:80.

Bila je ovo najslabija igra Tomićevog tima ove sezone bez ikakve dileme.

Ništa nije funkcionisalo u igri Beograđana, nije pomogao ni energičan nalet sredinom poslednje četvrtine, jednostavno tad je već bilo prekasno da se nadoknade svi propusti.

Nije pomogao lideru ABA lige ni super raspoloženi Ognjen Dobrić sa 21 poenom (5/8 trojke), malo je to bilo za nešto više od ubedljivog poraza.

Sa druge strane Ulm je imao čitavu grupu raspoloženih igrača, pre svih Evansa (23p), potom Milera (20p), Grina (16p), Rajnharda (11p)...

Mnogo problema napravili su Ulmovi legionari Zvezdi, nije bilo prave odbrane za njihova individualna rešenja, po navici gubili su gosti i mnogo lopti (stali na 16), promašivali, igrali bez žara koji ih odlikuje kad su pred domaćim navijačima...

Zanimljivo, Ulm je savladao Zvezdu istom razlikom kojom je poražen u Beogradu (88:73), s tim da su crveno-beli u prednosti u slučaju egal skora zbog više postignutih poena u gostima.

U najkraćem, siže utakmice bi glasio: dok su se Zvezdini igrači probudili, Ulm je već dobrano odmakao - do poluvremena velikih 17 razlike.

Rezultatski gledano nije to nijednog trenutka bila nedostižna razlika, ali gledano u igračkom smislu, stekao se utisak da Zvezda ne bi preokrenula da se meč igrao do sutra.

Bez energije su ušli u meč, nagoveštaj poraza bila su i tek dva ubačena poena u prvih pet minuta, i to preko Cirbesa koji je do kraja dao još samo dva!

Sa druge strane, Evans i Miler mišićima su razbijali odbranu rivala, istina, slušao je i šut nemački tim, dok je Zvezda sa protokom vremena samo srljala u kontra ritam.

Povreda Odža (dobio udarac u lice) dodatno je poremetila goste. Cirbes je bio indisponiran, pa je i njega Tomić držao na klupi gotovo čitavo drugo poluvreme, umesto Nemca probao je sa Ristićem, ali ni on se nije snašao, pa je Faje "glumio" centra do kraja meča.

Suma sumarum, bledo je ovo bilo od Zvezde, konstatovali smo već, najslabije ove sezone, a Ulmu se piše treći uzastopni trijumf posle kog su na 3-3 u Evrokupu, tek na pobedu manje od crveno-belih.

ULM - CRVENA ZVEZDA 95:80 (21:17, 29:16, 23:24, 22:23)

ULM: Rajnhart 11, Miler 20, Evans 23, Grin 16, Ginter 5, Tompson 9, Akpinar 4, Radosavljević, Becel, Ugraj, Fotu 7, Kramer.

CRVENA ZVEZDA: Regland 8, Radanov 2, Čović 7, Perperoglu 10, Lazić 5, Faje 8, Beron 9, Dobrić 21, Ristić, Simanić, Cirbes 4, Odžo.

Foto: MN Press
Foto: MN Press

Evrokup, 5. kolo

Ulm - Crvena zvezda 95:80

Monako - Breša 80:86

Andora - Galatasaraj 20.00

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wdj

    7. novembar 2018 | 21:42

    Partizan sampion

  • Sasa

    7. novembar 2018 | 20:33

    Ovo je bruka od igre.Tomić nezainteresovan kao i čitava ekipa.Ulm igra ko u transu.Ovi naši se šetaju po terenu.Totalno nepripremljena ekipa za ovog rivala.I ovo je moralo da se desi jednom,a sa ovakvom igrom biće još poraza.

  • Grobarcina

    7. novembar 2018 | 21:19

    Zasto cutite zasto cutite zasto cutiteeeeeeee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA