≫ 

Panatinaikos na pogon Adetokumba preokrenuo u atinskom derbiju, Fener jedva dobio Baskoniju! (VIDEO)

Iako su gubili na poluvremenu Zeleni su uspeli da dođu do 4. pobede u Evroligi u nizu

  • 1

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su Olimpijakos 93:80 u okviru šestog kola Evrolige i zabeležili četvrtu pobedu u sezoni.

Tim iz Pireja bolje je ušao u meč pa je tako i rešio prve dve četvrtine u svoju korist, i to sa 7 poena prednosti. U ovom delu meča Olimpijakos je bio bolji u svim segmentima igre pa je delovalo da će ovo biti, relativno laka pobeda za njih.

Međutim, drugi deo susreta u potpunosti je pripao Zelenima koji su mnogo bolje odigrali u odbrani. U 3. deonici posebno je dominirao Tanasis Adetokumbo, mlađi brat Janisa koji nastupa u NBA za Milvoki Bakse, koji je odlično odigrao nad Spanulisom, a svoj doprinos dao je i u napadu atraktivnim zakucavanjia.

Lukas Lekavičijus bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 17 poena, 14 je dodao Nik Kalates, a dva manje Tanasis Adetokumbo.

U Olimpijakosu je najefikasniji bio Jorgos Printezis sa 26 poena, Janis Tima je dodao 17, a Nikola Milutinov 11 poena uz pet skokova i jednu asistenciju.

U poslednjem meču dana Fenerbahče je takođe posle preokreta pobedio Baskoniju 74:72, koja je tokom većeg meča bila bolji rival.

Tokom prvog poluvremena viđena je prilično ujednačena borba, da bi 3. deonica pripala Špancima. Ipak, zaostatak od 6 poena Fener je nadoknadio pred sam kraj meča, ušlo se u neizvesnu završnicu u kojoj se tim Željka Obradovića bolje snašao.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Datome sa 16 poena, Lovernje je ubacio 15. Kalinić je postigao 9, dok je Gudurić postigao samo 1 poen.

Sa druge strane, Diop je zabeležio 17, Šangelija 15, Garino 10 poena.

Rezultati 6. kola Evrolige: 

Himki - Barselona 80:87

Budućnost - Žalgiris 60:72

Panatinaikos - Olimpijakos 93:80

Baskonija - Fenerbahče 72:74

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baster

    10. novembar 2018 | 17:23

    Od one utakmice između Zvezde i "bratskog" Olimpijakosa,kada su dali maximum da nas pobede a ništa im nije značilo,a nama pobeda garantovala top 8,radujem se svakom porazu Olimpijakosa.. Tom pobedom,u produžetku,su omogućili turcima da odu umesto nas..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA