≫ 

Partizan gubio, pa "ludom" serijom od 25:0 razbio Cibonu u derbiju kola ABA lige! (FOTO)

Posle minusa od 15 poena, crno-beli su uspeli da dođu do jako važne pobede

  • 46

Košarkaši Partizana upisali su jako bitnu, četvrtu, pobedu u ABA ligi u derbiju kola protiv zagrebačke Cibone, koja je savladana sa 86:67.

Sve najbolje viđeno je tokom "potpuno lude" prve četvrtine. Sam početak utakmice pripao je Ciboni koja je u prva tri minuta odigrala skoro bez greške.

Pogađali su Zagrepčani iz svih pozicija, dok su igrači crno-belih trošili napad za napadom. Tako su gosti napravili seriju od 12:0 u prva tri minuta tokom kojih Beograđani nisu uspeli da postignu niti jedan poen.

pozdrav Trinkijerija i Vanje Marinkovića; Foto: MN Press

Tek na početku 4. minuta prve deonice preko Gegića i Lendejla, crno-beli dolaze do prvih poena na meču. Ipak, do kraja četvrtine Cibosi su trojkama i snažnom odbranom naterali Partizan na nove greške. Prvo je Marinković izblokiran, da bi odmah posle njega, "bananu" dobio i Đorđe Gagić. U ovim momentima šut iz igre Cibone bio je 9 od 9 uz šut za tri poena 4 od 4.

Ipak, potpuno "luda" prva četvrtina završila se nerešeno 23:23. Crno-beli su posle 23:8, napravili seriju od 15:0, i to, preko Zagorca i Pejdža koji se dve povezane trojke "zapalio" navijače i potpuno probudio svoje saigrače.

Aleksej Nikolić dobrom odbranom označen je kao čovek preokreta. Njegovim ulaskom započela je neverovatna serija, koja se ne viđa tako često u košarci, i koja se nastavila tokom druge deonice. Crno beli su prvo poveli 26:23, da bi nastavili da uvećavaju prednost.

Serija je potrajala više od 6 minuta tokom kojih gosti nisu mogli do koša. Ipak, posle 25:0, Gilbert trojkom prekida neverovatan niz domaćina.

U nastavku Cibona je pokušala i uspela da se vrati u meč i na momenat povede, ali je Zagorac sa dve trojke odlepio Partizan, koji brzo stiže do nove dvocifrene prednosti.

Do kraja crno-beli su "zategli" odbranu, dok su u napadu trojkama "rešetali" koš Cibosa. Zagorac je povezao tri dalekometna šuta, a pridružio mu se i Marinković pa se došlo do najveće prednosti na meču.

Najefikasniji u redovima Partizana bili su Lendejl sa 19 poena, Zagorac sa 17, dok je Nikolić upisao 13 koševa.

Sa druge strane, Cibonu je predvodio Bundović sa 14 poena.

Zanimljivo, na ovom meču Novica Veličković nije bio u protokolu, Pecarski i novo pojačanje Entoni Braun nisu ulazili u igru dok je Gagić na parketu proveo svega minut i dvanaest sekundi.

VIDEO: Zar ti misliš da sam ja ovde zbog para? Ovako je Trinkijeri odgovorio na pitanje o plati

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rakovica

    10. novembar 2018 | 20:44

    Ovo je ljubav prema klubu svaka tekma pun pionir! Volim partizan!

  • Tanče

    10. novembar 2018 | 21:01

    Mnogo smo jaki bre, 15 koševa smo gubili a sa 19 razlike smo pobedili. Svaka čast momci!!!

  • Belasica

    10. novembar 2018 | 20:13

    Samo napred Partizan!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA