≫ 

Momci, nemojte da zakucavate da se ne brukamo pred Amerikancima: Komičan zahtev trenera jedne jugoslovenske ekipe!

Nekada je razlika između američkih koledža i Evrope bila mnogo veća nego danas

  • 5

Susreti košarkaša iz Evrope i Amerike uvek su puni utisaka, naravno najviše onih pozitivnih igrača iz Evrope, koji sa uzdasima gledaju rivale sa one strane Atlantika kako dominiraju u igri na dva koša. Danas je ta razlika manja, ali nekada je ta razlika bila ogromna, o čemu svedoči priča iz osamdesetih godina prošlog veka i vremena stare Jugoslavije. Jedan od prespektivnih timova Juge Šibenka, koja je bila šampion 1986. godine, tri godine zaredom je išla na turneju po SAD gdje je igrala sa najboljim tamošnjim koledžima.

Glavom skoro da udara u obruč Foto: AP/Tanjug

- To je bila muka, užas, po deset minuta nismo mogli da prenesemo loptu na njihovu polovinu. Gubili smo velikom razlikom. Na zagrijavanju čujemo huk publike, okrenemo se, a njihov najmanji igrač zakucava sa okretom od 360 stepeni.

Detalj kad Dražen daje slobodna bacanja i donosi titulu Šibenki Printskrin: Youtube/koki28585

- Tada nas je pozvao trener Vlade Đurović i zabranio da zakucavamo da se brukamo pred njima. Tada je protiv nas igrao Klajd Dreklser, a to nam je bio prvi susret sa teretanom, ali i statistikom - rekao je jednom za Glas Srpske Damir Damjanić nekadašnji igrač Šibenke.

On je dodao da se tada osamdesetih igrala najlepša košarka ikada, jer ovo danas je atleticizam

- Tadašnja košarka je bila lepša, danas nema finte i kreacije pojedinca. Sve se svodi na fizikalije, terenom hodaju nabildovani momci. Mene je Kićanović tako isfintirao da sam završio u drugom redu publike. Takođe, ušao sam da čuvam Petera Vilfana, jer Dražen nije mogao da ga zaustavi. Čovek nam je dao 51 poen, a tada nije bilo trojke. Zamislite, kakav je to igrač bio, od njega nije bilo odbrane. Kada je prešao u Jugoplastiku na debiju je dao Realu 44 poena, čudo od igrača, a danas kad neko ubaci 14 poena govori se da je odličan - zaključio je Damjanić.

Zvezda je poklekla protiv Monaka u prošlom kolu Evrokupa, ali ako savlada Andoru u gostima, overiće plasman u TOP 16 fazu. Kvota na pobedu crveno-belih je 2,15. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Andora - Zvezda.

Posle CSKA, Bajernu u goste stiže Olimpijakos, a kvota da će tim Dejana Radonjića, sa Lučićem, Dangubićem, Mačvanom i Jovićem slaviti je 2,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za evroligaški duel Bajern - Olimpijakos.

VIDEO: Da LeBron nekoga izblokira je normalno, ali da ga neko ovako ponizi...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    20. novembar 2018 | 11:51

    Bravo za tekst...svaka cast Nema vise ni K od kosarke, sad sve ludaci. Nemas igraca u Aba ligi koji koze da da svaku 30 poena sto je zalosno

  • Kom.

    20. novembar 2018 | 14:10

    Zbog tih što su dobro driblali sada postoje nabildovani specijalci u odbrani ;) pa nek da 50 poena pored jednog Lenarda :)

  • Milan

    20. novembar 2018 | 15:57

    U današnje vreme onaj tadašnji plej Šibenke Srećko Jarić nijednu loptu ne bi preneo preko pola...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA