Iz Partizana apeluju pred Valensiju: Navijamo sportski, ne bacajte predmete na parket!

Crno-beli žele da izbegnu nove kazne

  • 1

Košarkaši Partizana u hali "Aleksandar Nikolić" dočekuju špansku Valensiju u okviru 8. kola Evrokupa!

Pred ovaj susret iz kluba apeluju na fer i sportsko navijanje.

Naša želja pred početak sezone bila je da imamo pune tribine na svakoj utakmici. Podrška je zaista ogromna, navijači daju ekipi neverovatan vetar u leđa i bili su jedan od presudnih faktora u dosadašnjim pobedama. Međutim, postoji i druga strana medalje, ne toliko popularna, a to je da reakcije kao što je ubacivanje predmeta na teren dovode do toga da klub, a time i sami navijači, ispaštaju - saopštio je portparol kluba Ivan Ivković.

VIDEO: Ori se Pionir od pesme Grobara

Bacanje upaljača, novčića i drugih predmeta, može doneti nove kazne, koje su tokom sezone već plaćane. Takođe, postoji mogućnost da se zbog ponavljanja prekršaja klub kazne i utakmicama bez prisustva navijača.

Kazne su sve veće i Partizan je ove sezone, a tek je novembar, platio 10.000 evra zbog incidenata na utakmicama protiv Asvela i Trenta. To je ekvivalent novca dobijenog prodajom 300 sezonskih karata u julu. Ispada onda da navijači te karte nisu kupili od Partizana, nego od Evrokupa - pojašnjava Ivković i dodaje:

- Pritisak koji podrazumeva srce, ruke i glas je ono po čemu je Partizan godinama prepoznatljiv i zbog čega protivnici dolaze na utakmice u Beograd sa velikim respektom. Ove druge stvari su nešto što moramo da neutrališemo, jer nam to svima čini "medveđu" uslugu. Svi smo u dvorani sa željom da Partizan pobedi, ali time što će baciti upaljač na teren, navijač ne pomaže ni igračima, ni treneru, ni klubu - zaključuje on.

Da podsetimo, ovi timovi, sastali su se u 3. kolu evopskog takmičenja, kada je Valensija odnela pobedu.

VIDEO: Trinkijeri emotivno objasnio zašto je preuzeo Partizan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZIKA VALJAK

    20. novembar 2018 | 23:36

    NISTA NOVO!! TROJANCI CE OPET OLAKSATI KASU. VAZURINI NAVIJACI!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA