≫ 

Senzacija sezone u Evroligi, Budućnost gubila 17 razlike, pa pobedila moćni CSKA!

Žestok otpor pružili su Džikićevi igrači renomiranom rivalu u Evroligi, na kraju upisali najveću pobedu u skorijoj istoriji, ključni čovek trijumfa Danilo Nikolić

  • 16

Najveće iznenađenje dosadašnjeg dela Evrolige priredili su igrači podgoričke Budućnosti koji su pred svojim navijačima, nakon drame i spektakularne košarke, porazili renomirani CSKA 93:92!

Ruskom timu ovo je bio prvi poraz u tekućoj sezoni posle osam vezanih pobeda.

Poene odluke postigao je Danilo Nikolić pet sekundi pre kraja, posle promašaja Džeksona, kada je, sam pod košem, uhvatio "eir bol" i lagano položio za vođstvo, ispostaviće se i najveću pobedu Podgoričana u poslednje dve decenije.

Budućnost je tako stigla do druge pobede ove sezone.

Pogledajte pobedničke poene Nikolića u samoj završnici utakmice.

U preostalom vremenu Kori Higins je u trku pokušao da preokrene, međutim nije bio precizan iz teške pozicije, pa je slavlje u krcatoj "Morači" moglo da krene.

Junak meča Nikolić bio je to ne samo zbog pobedničkih poena, više zbog tri trojke koje je ubacio u poslednjoj četvrtini u kojoj su se timovi konstantno smenjivali u vođstvu.

Bivši krilni centar Mege pokrenuo je najveći nalet domaćeg tima, on i Koti Klark nanosili su najveću štetu gostima šutevima spolja. Sa šest trojki u poslednjoj deonici Budućnost je uspela da režira veleobrt, dve je ubacio Klark, tri, rekosmo, Nikolić, a jednu Edvin Džekson.

Možda i najbolju partiju od svih pružio je maestralni Gordić, sjajno je dirigovao ekipom, meč je završio sa 17 poena, Klark je dao poen više, dok je Nikolić ubacio 14, od toga četiri trojke.

Trijumf Budućnosti je utoliko značajniji zbog činjenice da su gosti, krajem druge deonice, imali velikih 17 poena prednosti (48:31), i teško da je iko u hali tada mogao da pretpostavi kakav odgovor Džikićevih igrača sledi u drugom poluvremenu.

Treća deonica završena je sa bajkovitih po domaći sastav 30:18, da bi u četvrtoj četvrtini, verovatno najboljoj za šampiona ABA ove sezone, redovni učesnik fajnal-fora bačen na konopce, a onda i nokautiran u bukvalno poslednjim sekundama.

Najbolji u Itudisovoj ekipi bili su De Kolo sa 19 poena, Klajburn sa 15, Higins i Peters sa 12...

Evroliga, 9. kolo

Četvrtak

Darušafaka - Anadolu Efes 88:93

Olimpijakos - Real Madrid 88:83

Makabi - Fenerbahče 70:74

Gran Kanarija - Bajern 74:89

Petak

Žalgiris - Himki 83:84

Baskonija - Panatinaikos 86:77

Budućnost - CSKA 93:92

Barselona - Armani 90:80

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ugy95

    24. novembar 2018 | 00:12

    Bojim se da bi Zvezda mogla ponovo izgubiti Aba ligu ove godine.Zvezda gubi od prosecnih ekipa a Buducnost dobija CSKA.Pametnom dosta!

  • Prle

    23. novembar 2018 | 22:46

    Koga bre zanima sta su uradili Crnogorci ,za mene oni ne postoje kao narod .

  • 777

    23. novembar 2018 | 22:39

    Bravo Džile, bravo momci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA