≫ 

Ako treba da se snimi film o košarci, onda to možete uraditi samo u 2 grada i zbog 2 derbija! Jedan od njih je Partizan - Zvezda!

Trener crno-belih Andrea Trinkijeri zanimljivo najavio večiti derbi

  • 1

Uprkos lošoj uvertiri i porazima u Evrokupu protiv Valensije i Andore, košarkaši Partizana i Crvene zvezde puni optimizma i pozitivnog raspoloženja dočekuju prvi ovosezonski večiti derbi u košarci!

Barem se tako čini po izjavama trenera i košarkaša ova tima koji će na parket Pionira istrčati u 17.00 časova (Arena Sport 1) u okviru 9. kola ABA lige.

Zvezda je favorit na papiru zbog činjenice da u regionalnom takmičenju ima skoro 8-0, dok su crno-beli na 4-4. Međutim, izabranici Milana Tomića imaju tri vezana poraza u Evrokupu. Ukupno četiri, i to sve četiri na gostujućem terenu.

- Prvi derbi u novoj sezoni, igraćemo ga kao gosti, ali ta činjenica vrlo često u ovakvim mečevima nije bila presudna, već su odličivali neki drugi detalji. Ono što je za nas važno, je da odigramo našu igru i ponovimo neke utakmice u kojima smo pokazali šta možemo. Preduslov za to je da odigramo čvršće u odbrani, sa maksimalno koncentracijom i pridržavajući se plana iz svlačionice. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za ovaj meč nakon povratka iz Andore i očekujem dobru utakmicu - rekao je kapiten Branko Lazić.

Zvezda godinama unazad prvi derbi u sezoni rešava u svoju korist, a prošle sezone je dobila oba. Na poslednja četiri ''gosotvanja'' Partizanu imaju skor 2-2, kao i 16 pobeda na 35 mečeva u ABA ligi.

Košarkaši Zvezde šred svojim navijačima Foto: MN Press

S druge strane, trener Partizana Andrea Trinkijeri je u ''specijalnom tonu'' govorio o večitom derbiju kao svojevrsnom spektaklu.

- Prvi derbi. Ako si u košarci, uvek sanjaš da budeš na klupi ili Partizan-Crvena zvezda ili Panatinaikos-Olimpijakos. To je ono…Ako treba da se napravi film o derbiju u košarci, to je to. Nema treće. Mnogo sam slušao priče kao bajke, ali ne bih želeo da filozofiram, nego da doživim, uživaću bez dileme. To je prvi od mnogo derbija i želim da uživam u svakoj sekundi, da jednog dana mojoj deci mogu da pričam šta znači biti na klupi u Pioniru Partizan-Zvezda. Ja sam iz Milana, Milanez, znam šta je derbi, rodio sam se sa tim. Od kad sam imao pet-šest godina samo o tome se priča i znam šta to znači. Pobednici se šire po kafićima i kancelarijama, a ovi koji izgube ne izlaze iz kuće. Sve ja to znam i to je sve uživanje - rekao je Trinkijeri i dodao:

- To su sitnice, ali za mene su kao kajmak na pljeskavici, boljeg je ukusa. Zvezda je iskusna, talentovana, duboka, nema poraz ove sezone, a mi imamo četiri. Favoriti su, ali ako postoji utakmica gde tim koji nije favorit ima nešto više, to će biti. Da li će to biti dovoljno, znaćemo oko sedam sati danas. Detalji su jako važni, jedan skok, jedna izgubljena lopta, jedan faul, jedna mala stvar su važne u utakmici. Zato nam treba koncentracija, moramo da budemo pametni, da budemo malo opušteni, jer je ovo prvi derbi, novembar je. Ima još mnogo stvari koje se mogu desiti ove sezone. Treba nam dobra, čvrsta, energična utakmica. Imaćemo ogromnu podršku sutra, moramo to da pretvorimo u pozitivan nastup.

Trinkijeri ima jednu dilemu za postavu protiv Zvezde. Novica Veličković neće moći da pomogne, a Italijan će u jednom trenutku odlučiti hoće li taj 12. igrač biti Aranitović ili mlađani Trifunović.

Trinkijeri komanduje igrom Partizana Foto: MN press

Statistički gledano, skoro sve je na strani Zvezde. I u ofanzivnom i u defanzivnom smislu.

Zvezda u napadu daje 87.88 poena po meču, Partizan 82.75. Skokovi: 33 - 28.5, Asistencije: 21.88 - 19.25, bolji procenat šuta i za jedan i za dva i za tri poena na strani crveno-belih koji imaju indeks korisnosti 103.75. Nasuprot onih 83.5 koji ima Partizan. Što se tiče odbrane, Zvezda prima 70.25 poena po meču, a Partizan 81.36.

Kvota na pobedu Zvezde iznosi 1.55, dok je na trijumf Partizana 2.70. Sve ostale kvote za ovaj meč možete pogledati OVDE.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

>>> Samo bod razlike deli Totenhem i Čelsi, i jasno je da je ovo vrlo važan duel za obe ekipe u borbi za titulu. Kvota na Totenhem je 2,70, na iks 3,25, a na Čelsi 2,65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Totenhem - Čelsi.

>>> Fulam je smenio Jokanovića, a novom menadžeru Ranijeriju je olakšavajuća okolnost što prvi meč igra kod kuće protiv Sautemptona, koji je veoma loš ove sezone. Kvota na keca je 2,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Fulam - Sautempton.

>>> Roma je u dobrom raspoloženju otišla na pauzu, a Udineze u poslednjih sedam mečeva ima šest poraza. Jasan signal da je dvojka blizu, a kvota je vrlo dobra - 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Udineze - Roma.

>>> S obzirom na to da danas igraju Atletiko i Barsa, Real bi pobedom u Eibaru mogao da se približi vodećim ekipama. Kvota na dvojku je 1,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Eibar - Real Madrid.

>>> Prvo mesto na talonu - Atletiko čeka Barselonu, koja je u poslednjem kolu poražena kod kuće od Betisa (3:4). Kec nosi kvotu 2,95, a dvojka 2,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Atletiko Madrid - Barselona.

>>> Dortmund je u strašnoj formi, dao je tri gola Bajernu, a kvota da će slaviti u Majncu, uz ukupno bar tri gola (2&3+) je 2,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Majnc - Dortmund.

>>> Nišije najavljuju borbu za titulu, a koliko je to realno, videćemo večeras (19.00), kada im u goste stiže Zvezda. Kec je čak 5,60, dvojka 1,55, a iks 3,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Radnički Niš - Crvena zvezda.

>>> Ovaj meč za mnogo ljudi je više od fudbala, čak i više od života! Posle 2:2 u prvoj utakmici River i Boka igraju revanš finala Kopa Libertadores na Monumentalu. Staće život u Argentini na ta dva sata - kvota na River je 2,30, na River 3,60, a na novi remi 2,95. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za River - Boka.

>>> Ni Partizan ni Zvezda ne dočekuju večiti derbi u sjajnoj formi. Ipak, Zvezda je dosad neporažena u ABA ligi i favorit je s kvotom 1,55, dok je kvota na domaće crno-bele 2,70. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Partizan - Crvena zvezda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    24. novembar 2018 | 10:09

    Trinkijeri iako mlad, ubrao je dosta iskustva kao glavni trener, te je sposoban da iznese mec kao vrhunski strucnjak, medjutim ima neiskusne, mlade talentovane igrace.. Dok na drugoj strani Tomicu je ovo prva sezona da je glavni trener, znaci nije na toj poziciji iskusan, a ima iskusne igrace.. Bice ovo fino nadmetanje, nadam se i lepa utakmica za oko.. Neka bolji pobedi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA