≫ 

Zvezda promenila dresove i dobila derbi: Perperoglu vrhunskom partijom razbio Partizan u 2. poluvremenu! (VIDEO)

Buran je bio prvi derbi u sezoni

  • 48

Košarkaši Partizana bili su domaćini su Crvenoj zvezdi u 9. kolu ABA lige, a utakmica je pripala timu Milana Tomića, posle velikog preokreta crveno-belih u drugom poluvremenu - 71:77.

Tim Andree Trinkijerija je izgubio od Valensije, Zvezda od Andore, pa je derbi bio viđen kao prilika za povratak u pobednički kolosek.

U ABA ligi, Zvezda je do ovog meča bila usamljena na vrhu sa 8-0, Partizanu nije mnogo prostora ostavljeno za nove kikseve, zbog 4-4 i klackanja na poziciji koja vodi u plej-of.

Partizan je posle energičnog prvog poluvremena potpuno poklekao u nastavku pred iskustvom Perperoglua (25 poena) i odličnim potezima Reglanda. Zvezda  je u smiraj meča ušla sa +15, pa je rutinski rešila meč u svoju korist.

Takođe, viđena je i nesvakidašnja scena u poluvremenu, kada je Zvezda promenila dresove u potpuno crvenu garnituru. U prvom poluvremenu, igralo se u kombinacijama koje su bile dominantno bele, pa su mnogi gledaoci derbija imali problem da razaznaju igrače.

Pored Perperoglua, Regland se istakao sa 19 poena, Faje je imao 11, dok je Lendejl sa 18 imao slabu podršku saigrača.

Pejdž i Si su imali po 12 poena, a Zagorac je ostao na nuli za 20 minuta na parketu, uz 0-4 za tri i 0-1 za dva!

Partizan - Crvena zvezda 71:77 (22:15, 19:23, 10:20, 20:19)

Hala: Aleksandar Nikolić Gledalaca:  8.000 Sudije: Ilija Belošević, Milija Vojinović, Dragan Porobić

Partizan: Pejdž 12, Si 12, Marinković 11, Gegić, Veličković 5, Pecarski, Gavrilović, Zagorac, Janković 9, Lendejl 18, Gagić 2, Nikolić 2.

Crvena zvezda: Regland 19, Čović, Kešelj 2, Perperoglu 25, Nenadić 1, Lazić, Faje 11, Beron 7, Dobrić, Ristić, Cirbes 9, Odžo 3

Prvi derbi za Trinkijerija Foto: Marko Jovanović

PRVA ČETVRTINA: Partizan trojkama izrešetao Zvezdu, Janković kao u transu

Zvezdin ritam je otvorio Regland sa vezanih pet poena, dok je i odbrana ekipe Milana Tomića neutralisala šuteve, svaki je bio dobro zatvoren, pa Partizan dva minuta nije dao koš.

Reglend je onda iz kontre položio, a na trojku Lendejla istom merom je uzvratio Perperoglu za 3:10!

Potom je Lendejl vezao još dve trojke i potpuno zapalio tribine, pogodio je za 9:10 nakon pola deonice.

Posle Reglandove serije potop Foto: Marko Jovanović

Serija se nastavila crno-belima, nošeni grmljavinom sa tribina, naterali su goste na nerezonske šuteve i preko Marinkovića došli do prvog vođstva na meču.

Minutažu je briljantno potom iskoristio Stefan Janković, bilo je očigledno da je željan dokazivanja protiv bivšeg kluba, ubacio je i on dve trojke za 17:12, Tomić je morao da uzme tajm-aut.

Improvizovala je Zvezda i pokušavala da iz reketa dođe do poena, bez uspeha, a Partizanovo rešetanje spolja se nije smirivalo, 22:12 posle nove trojke Jankovića!

Na prvu pauzu između deonica, otišlo se sa 22:15, uz šut crno-belih 6/9 za tri, Janković i Lendejl su ih pogodili, po tri bez promašaja.

Foto: Marko Jovanović

DRUGA ČETVRTINA: Partizan ispustio prednost u finišu

Crveno-beli su uspeli da se vrate u meč i na kratko zaustave nalet domaćina, Partizan je dva minuta bio bez koša, Cirbes je dobijao duele sa Gagićem, pala je i trojka Berona za 22:20.

Potom je Lazić ušao u problem sa faulovima, napravio je čak četiri za tri minuta na parketu, pa ga je zamenio Perperoglu.

Partizan je crnu seriju nastavio na četiri i po minuta bez poena, što je prekinuo Lendejl poenima uz faul i koš sa linije penala, dovoljno je to bilo za +5.

Foto: Marko Jovanović

Na novu paljbu Pejdža, odgovorio je potom Perperoglu dalekometnim pogotkom za 27:23. Naredni momenat pripao je Veličkoviću, pogodio je uz faul i erupciju oduševljenja podelio je sa navijačima, potom pogodio za novu ozbiljniju distancu pri 30:23.

Imala je i Zvezde svoje trojkaške momente, preko Fajea i Perperoglua je istopila još jednom razliku do 38:35, ali je i Pejdž ubacio trojku za +6. Sa linije penala, Zvezda je postavila 41:38 za poluvreme, to je iznerviralo Trinkijerija jer je Zagorac nepotrebno napravio jedan faul.

Foto: Marko Jovanović

TREĆA DEONICA: Perperoglu pokrenuo veliku seriju Zvezde za preokret!

Zvezda je u treći period ušla sa serijom 10:3 i preokrenula, Trinkijeri je uzeo tajm-aut pri 44:46!

Nije mu pomoglo, Perperoglu je pogodio za +4, još jednom se start perioda pokazao kao problematičan za crno-bele. Utakmicu su počeli sa 0:7, u drugom periodu nisu dali koš 4 i po minuta, a sada je Perperoglu još jednom poentirao za 44:51 trojkom!

Serija je narasla do 16:3, dvocifrena razlika je viđena pri 44:54 za Zvezdu, a potom su Pejdž i Si smanjili na 50:56.

U poslednji period igre, ušlo se sa 51:58, posle neuspeha Berona da pogodi trojku, zatim se ni u dva ofanzivna skoka nisu proslavili crveno-beli.

Foto: Marko Jovanović

POSLEDNJA DEONICA: Perperoglu i Regland odveli Zvezdu do pobede!

Zvezda je treći period dobila sa 20:10 i preuzela dominaciju u igri, pa je Trinkijeri imao težak zadatak pred odlučujuću deonicu.

Bilo je žestoko u oba reketa, nisu se dozvoljavali laki poeni, a onda je Zagorac napravio faul u želji da blokira Fajea, pa je Zvezdin igrač sa linije penala bio precizan za 54:59.

U nastavku, Perperogluu je kreiran zicer iz ugla za tri poena, Grk je pogodio za 54:62 i inicirao alarmantni tajm-aut Trinkijerija.

Foto: Marko Jovanović

Bio je to 23. poen za grčkog veterana, onda je Regland preuzeo dirigentsku palicu, pogodio polaganje i trojku za 56:67.

Partizanu je novi trzaj za povratak u egal bila trojka Marinkovića za 62:69, ali je i na drugoj strani Odžo iznudio faul.

Ponovo je Regland imao prodore, a Perperoglu pogotke sa distance, pa je samo četiri minuta pre kraja bilo +15 za Zvezdu.

Partizan nema iskustvo i kapacitet da u ovakvom odnosu snaga preokrene, pa je Zvezda uspela da to iskoristi kako bi meč privela kraju trijumfalno.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovi potezi protiv Zvezde su bacili Grobare u trans

Grobari izbacili novu zastavu Antisplićani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA