≫ 

Trener Kajla Edmunda tvrdi da Srbin poziva na bojkot Dejvis Kupa: Šveđanin razotkrio Đokovićev plan (VIDEO)

Fredrik Rosengren izneo saznanja da je najbolji teniser sveta pokrenuo inicijativu da se menja "sporno" pravilo ITF

  • 1
Novak Đoković Foto: Nikola Tomić

Novak Đoković je kao predsednik saveta igrača ATP-a pozvao sve tenisere na bojkot Dejvis Kupa zbog pravila prema kojem igrači moraju da nastupaju u tom takmičenju kako bi mogli igrati na Olimpijskim igrama.

Ovu tvrdnju izneo je Fredrik Rosengren, trener Kajla Edmunda.

Evo šta je rekao o Novakovoj inicijativi gostujući u emisiji na francuskoj televiziji, u Lilu, gde se trenutno odigrava finale Dejvis Kupa između Francuske i Hrvatske.

- Dejvis Kup je mrtav. Nisam čuo da je bilo ko od igrača rekao nešto pozitivno o novom formatu. Zar stvarno mislite da će ga Đoković ili Federer igrati? To je glupost - rekao je trener najboljeg britanskog tenisera, pa dodao:

- Kajl je primio mail. Možda to nema veze sa Dejvis Kupom, ali Kajl je dobio Novakov mejl prošle nedelje. ITF ima pravilo prema kojem igrač mora nastupiti u barem dva meča u Dejvis Kupu kako bi mogao braniti boje svoje zemlje na Olimpijskim igrama. Đoković je pozvao igrače da bojkotuju to pravilo, što jasno govori da on nema nameru da igrati Dejvis Kup.

Francuska i Hrvatska inače igraju poslednje finale Dejvis Kupa po starom formatu, od sledeće godine 18 reprezentacija takmičiće se elitnoj trci, a prvak će biti poznat posle završnog turnira, koji će se igrati od 18. do 24. novembra u Madridu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    24. novembar 2018 | 19:37

    Ako nece da nastupa cele godine za svoju zemlju onda i ne treba da ide na olimpijadu neka igra kao i do sada za sebe i za pare

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA