Nebojša Čović: Zvezda je od A licence Evrolige bila daleko 10 miliona evra!

Iako su mnogi smatrali da je Zvezda nadomak A licence, situacija nije bila tako jednostavna

  • 12
KK Crvena zvezda - KK Partizan, Derbi, košarka Foto: A. Nalbantjan

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović dao je svoj komentar o učešću Zvezde u najelitnijem evropskom takmičenju koje će od naredne sezone biti prošireno na 18 klubova. 

Kako stvari stoje, A licence su dobili Bajern Minhen i francuski Asvel sa Tonijem Parkerom na čelu, dok će ABA liga ostati sa smao jednim predstavnikom u Evroligi.

- Ne mislim da je ABA liga zaboravljena, ali jeste svedena nepravedno na jedno mesto, dok je ranije čitav region imao tri mesta u elitnom takmičenju. Smatram da su to "zasluge" iz vremena ABA Sidro lige. To je jedan problem, a drugi je taj što region očigledno još ne može da prati određene finansijske i strukturne standarde koje postavlja Evroliga - izjavio je Čović.

VIDEO: Odžo: Dresovi su krivi, zato smo pobedili Partizan

Asvel i Bajern su imaće A licence, o kojoj su mnogi pričali ranijih godina da "pripada" crveno-belima. Ipak, Čović otkriva da tako nešto nije bilo baš blizu.

- Bila je daleko oko deset miliona evra, tako da kažem. Crvena zvezda ima infrastrukturne uslove i Beograd jeste veliki grad, ali treba u celu računicu uvesti i tržište. Ušli su Bajern i Asvel, a znate, Nemačka i Francuska su velika tržišta sa aspekta broja ljudi, ali i sa aspekta TV prava, što očigledno naš region još nije, nažalost.

Čović dodaje i da priča o favorizovanju Zvezde kako bi igrala Fajnal for u beogradu nema smisla.

- Kažem vam, Zvezda je bila daleko nekih deset miliona evra. Stvorena je i ta medijska spin budalaština, moram tako da je nazovem, da je Zvezda prošle sezone trebalo da bude na Fajnal foru, da se sve to radi zbog Zvezde... Evropa i Evroliga ne trpe takvo ponašanje. Zvezda je napravila sjajne rezultate, čak i u novom formatu koji po težini ni u kom slučaju ne može da se poredi sa onim starim sistemom po grupama - jasan je Nebojša Čović.

VIDEO: Nebojša Čović otkriva: Može li Zvezda u Evroligu naredne sezone?!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA