≫ 

Ozvaničeno: Asvel i Bajern nosioci Evroligine "A" licence

Francuski i nemački klub od naredne sezone sigurni učesnici proširene Evrolige

  • 7

Evoliga će od naredne sezone brojati 18 klubova umesto dosadašnjih 16, jer su Bajern Minhen i francuski Asvel dobili "A" licence. 

Francuski gigant u vlasništvu je proslavljenog košarkaša Tonija Parkera, ove sezone igra odlično u Evrokupu, videli smo to i u duelu sa Partizanom,  a od naredne ćemo ga gledati u elitnom takmičenju, bez obzira na plasman u drugom po jačini evropskom takmičenju. 

Da podsetimo, trenutno, A licencu imaju Efes, Panatinaikos, Fenerbahče, Baskonija, Makabi, Real Madrid, CSKA, Armani Milano, Žalgiris, Barselona i Olimpiakos.

Uz tih 11 klubova nastup su ove sezone izborili Bajern kao prvak Nemačke, Budućnost kao osvajač ABA lige, Darušafaka koja se plasirala osvajanjem Evrokupa, Himki kao finalista ruske VTB lige i Gran Kanarija kao najbolje plasirana ekipa iz ACB lige bez licence A.

Opis: Bobi Marjanović i Teodosić večeras sa svojim Klipersima dočekuju Finiks Igora Kokoškova, i veliki su favoriti. Kvota na njih je 1,17, a da će pobediti s više od 14,5 poena razlike, kvota je 2,11. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za NBA ligu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    28. novembar 2018 | 09:49

    Smesno i sramota... Nema tu vise kosarke samo pare...

  • 777

    28. novembar 2018 | 07:17

    Klubovi sa košarkaškom istorijom -Asvel u vlasništvu Tonija Parkera, a Bajern zbog starijeg brata FC Bajern. Ne rangiraju se klubovi po uspesima , tradiciji, broju navijača koji ih redovno gledaju, već po količini novca koji poseduju.

  • AlexT

    28. novembar 2018 | 07:46

    SRAMOTA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA