≫ 

Šampion Evrope se oprostio od Mundobasketa, Hrvati i Crnogorci uhvatili "zadnji voz" za Kinu (VIDEO)

Slovenija izgubila svaku šansu za Svetsko prvenstvo naredne godine, Hrvati za sada izbegli takvu sudbinu

  • 0

Košarkaši Hrvatske i Crne Gore zabeležili su bitne pobede u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u košarci 2019. godine i ostali su u konkurenciji za dalji plasman, dok su se Slovenci i definifino oprostili od Mundobasketa posle poraza od Ukrajine.

"Kockasti" su slavili protiv Mađarske sa 74:69 u grupi J i tako ostali u trci za dalji plasman, pošto su se izjednačili sa Mađarskom na tabeli sa 13 bodova, ali su i dalje van mesta koje vodi dalje, pošto je Poljska savladala Holandiju sa 105:78 i preuzela 3. mesto sa bodom više od Hrvata i Mađara.

Hrvate je do pobede vodio centar Miro Bilan, koji je upisao 22 poena i imao 14 skokova.

Naredni meč Hrvati igraju 2. decembra, ali imaju veoma težak meč gde gostuju prvoplasiranoj Litvaniji, koja je poražena u Italiji sa 70:65.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Crna Gora je slavila protiv Letonije na gostovanju sa 84:75 u grupi I, i tako napravila iznenađenje i uhvatila "zadnji voz" koji vodi u Kinu naredne godine. Bojan Dubljević je bio sjajan i sa 22 poena je vodio Crnogorce do trijumfa, a pridružio mu se Derik Nidam sa 19 poena.

Crnogorci u narednoj utakmici 2. decembra od 19.00 na svom terenu dočekuju Tursku, koja je bila bolja od Španije na svom terenu sa 71:67.

Slovenija je u toj grupi kao šampion Evrope i definitivno izgubila svaku šansu za plasman u narednu fazu, jer je poražena od Ukrajine sa 82:54, pa će Luka Dončić i saigrači naredno Svetsko prvenstvo gledati na TV ekranima.

Podsetimo i da su Slovenci tokom čitavih kvalifikacija bili bez svojih najvećih zvezda - Luke Dončića i Gorana Dragića, koji je rekao zbogom reprezentaciji još posle Eurobasketa.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Podsetimo, reprezentacija Srbije svoj meč kvalifikacija igra u petak sa početkom od 13 časova u Izraelu, gde bi pobedom faktički osigurala Mundobasket, jer nam je Izrael direktan konkurent za treće mesto u grupi, poslednje koje vodi na Mundobasket.

Posle gostovanja Izraelu, Srbija dočekuje Grčku u Pioniru 3. decembra od 20.15, gde će biti pojačana nekolicinom evroligaških igrača.

Svetsko prvenstvo će biti održano u Kini od 31. avgusta do 15. septembra, a učestvovaće 32 reprezentacije, koje će biti raspoređene u osam gradova domaćina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA