Kako da sastavim tim bez evroligaša i NBA igrača? Sale Đorđević ogolio sudbinu Orlova posle poraza od Izraela (VIDEO)

Takva je sudbina posle cirkusa na relaciji FIBA - Evroliga, svaka utakmica je egal!

  • 9

Selektor košarkaša Srbije, Aleksandar Đorđević, žalio je zbog krize u finišu meča protiv Izraela.

Izraelci su pobedili naš tim i zakuvali u kvalifikacionoj grupi za Svetsko prvenstvo, a Srbiju već u ponedeljak čeka utakmica sa Grčkom, koja može prelomiti.

- Previše lopti smo izgubili i sa time je nemoguće dobiti meč. Oni su dodali trojicu igrača iz Evrolige, vidite da su igrali sa iskustvom, u ključnim momentima mi nismo imali ideju kako da završimo meč. U poslednja tri minuta, nismo imali plan - rekao je Đorđević.

- Nismo u poslednja tri tajm-auta izneli pravi plan da damo koš, tri izgubljene lopte u ključnim momentima su nedopustive. Ponosni smo na trud, ali ovaj put nedostajala je kreacija i na kraju smo platili smo malo više zbog neiskustva pojedinih igrača. Video sam i nešto što mi se nije svidelo. Imamo 12 igrača, ali nisu svi bili spremni da fizički ulože napor kakav zahteva ovaj meč. Jedan je bio "aut" i to je nedopustivo. U mom timu, u Srbiji, nacionalnom timu. Milosavljević je srce ove ekipe i zna šta je potrebno da se igra košarka i on zna o čemu pričam.

Posle pitanja o ulozi favorita, Đorđević je ogolio istinu.

- Nema ovde sigurne utakmice za nas, znamo na čemu smo, nemamo šansu da dođemo do igrače iz NBA i Evrolige, mnogi su povređeni. Od starta kvalifikacija do sada, ovo je potpuno drugačija grupa igrača, za svaki prozor dođu tri nova igrača. Veoma je teško dođi do automatizama u igri. Sada igramo pred svojim navijačima, nadamo se pobedi, ali pred nama je dug put.

Duel Karija Pešića i Željka Obradovića u Barseloni večeras od 21.00. Barsa posle više godina opet igra značajnu ulogu u Evroligi, i želi skalp Fenera. Kvota na keca je 1,95, a na dvojku 2,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Barselona - Fenerbahče.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    30. novembar 2018 | 16:02

    Ne znam ni sto vodis reprezentaciju ako nece niko da igra. Batali to sve.

  • Petar

    30. novembar 2018 | 15:28

    Onda ok, opravdao si se. Njima su vidim igrali NBA igraci, takodje i evroligaski. Cuti, kako te nije sramota?!

  • Boban

    30. novembar 2018 | 16:08

    Nista - idemo dalje - bice bolje svaka cast igracima igrali su koliko su mogli - kako god mi smo ponosni na vas - zivela Srbija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA