≫ 

Bogdan i Beli peške kroz Arizonu, Kokoškov baš "u kanalu", Gregove Sparse maltretira ko stigne (VIDEO)

Kingsi rutinski sa oslabljenim Sansima, Vučevićev Orlando bolji u derbiju Floride, Dončić i Dalas osmi uzastopni put dobili kod kuće

  • 0

Srpski košarkaši Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica i njihovi Kingsi imali su verovatno najlakši posao od početka sezone, gostovanje nejakim i oslabljenim Sansima u Arizoni gde je viđen duel Davida i Golijata - 122:105. 

Bio je ovo kao poručen meč za ekipu iz prestonice Kalifornije da učvrsti samopouzdanje i povrati pobednički ritam posle serije od tri poraza, nakon koje je usledio i trijumf nad Indijanom.

Posle prve četvrtine, završene rezultatom 36:9 u korist Kingsa, sve je bilo jasno - meč je u tom trenutku bio praktično rešen, pa je trener gostiju Dejvid Jerger imao luksuz da svim igračima ukaže ravnomernu minutažu.

Bogdanović je maksimalno iskoristio svoj deo vremena u igri, utakmicu je završio sa 14 poena, dok je Bjelica, za isto to vreme, ubacio dva poena, uz 7 skokova i 3 asistencije.

Na drugoj strani, kod Sansa, koji su bili lišeni dvojice najboljih igrača i strelaca Devina Bukera i Ti Džej Vorena, Ariza je "povukao" sa 14 poena, Džekson je takođe imao isti učinak, dok je "sa klupe" Melton dodao 21.

Stvari uopšte ne izgledaju dobro po srpskog trenera Igora Kokoškova u njegovoj prvoj sezoni kao najodgovornijeg na klupi Finiksa, Sansi su jedina ekipa na Zapadu za koju se već sad može konstatovati da je otpisana za plej-of sa samo četiri pobede i 20 poraza.

- Izgubili smo utakmicu u prvoj četvrtini, odatle je bilo samo pitanje karaktera, koji smo pokazali u nastavku. Nema izgovora, nije bilo truda danas - rekao je posle meča Kokoškov.

Kingsi su ponovo "u plusu" sa odnosom pobeda i poraza, trenutno na učinku 12-11 prvi su "ispod crte", na pobedu iza Portlanda, u tesnoj borbi za plej-of poziciju koja će ove sezone, baerm što se zapadne konferencije tiče, biti ultrazanimljiva.

Igor Kokoškov i njegovi igrači u meču sa Kingsima Foto: Tanjug/Ap

U noći između utorka i srede odigrane su još dve utakmice gde su megdan podelili timovi sa Zapada - Dalas je savladao Portland, a Juta nanela novi težak poraz Sparsima.

Luka Dončić je briljirao u osmoj uzastopnoj pobedi Meveriksa pred svojim navijačima, sa 21 poenom predvodio je saigrače do trijumfa 111:102.

Ključna je bila prva četvrtina, Dalas je taj deo meča dobio 34:20, pa je u nastavku smao održavao stečeni kapital, odoleo naletima Lilarda (33p) i Mekaluma (18p).

Ves Metjuz je, uz Dončića, bio na visini zadatka sa 17 poena.

San Antonio je treći put u poslednja četiri meča poražen sa više od 30 poena razlike, što ne pamte ni oni stariji navijači ekipe Grega Popoviča.

Džezeri su do nogu potukli Teksašane koji su bili potpuno nemoćni pred Mičelom, goberom, Inglsom i ostatkom domaće postave.

Konačno, u Floridi, Orlando je maksimalno iskoristio odsustvo nekolicine igrača iz postave Majamija, kao gost naneo poraz Hitu 105:90 uz 19 poena napadačke perjanice Medžika Nikole Vučevića.

Poen više ubacio je Eron Gordon.

REZULTATI

Indijana - Čikago 96:90

Majami - Orlando 105:90

Dalas - Portland 111:102

Finiks - Sakramento 105:122

Juta - San Antonio 139:105

VIDEO: Greg Popović voli Srbiju ali ne voli da ga po zemlji vozi Paspalj

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA