Dončić je prvo bio u Galatasaraju, ali su rekli "Nije baš toliko talentovan" Najveća greška u istoriji turske košarke (VIDEO)

Mladi košarkaš sa 13 godina je došao u Istanbul na probu u Galatasaraj, ali posle nekoliko treninga procenili su "stručnjaci" da nije baš toliko dobar

  • 7

Bivši košarkaš Crvene zvezde, Mirko Milićević otrkio je da je odveo Luku Dončića u Galatasaraj na probu, gde nije prošao pa je na kraju otišao u Real Madrid, gde je napravio fantastičnu karijeru.

Danas je sve "pik", treneri biraju igrača, koji može da ubaci ili da glavom dohvati mrežicu na obruču. I čim se pojavi neko drugačiji kažu da ništa ne zna. Luka Dončić je najbolji primer.

- Kada sam prijateljima u Galatasaraju odveo Luku, sina mog prijatelja Saše, pitali su me, šta da rade sa ovim balavcem? Nije baš tako dobar kako smo očekivali, a ja sam video koliko je jak kada se rvao sa svojim ocem na bazenu. Dečak od 13 godina diže čoveka od 204 cm i preko 100 kila i baca u bazen.

- Rekao sam njegovom ocu Saši, "Daj Bože da ga ovi ne prime, odmah ga vodim u Real" i to kod mog drugara Alberta Ererosa, sa kojim sam igrao. On je rekao da nikada u životu nisam video talenat kakav ima Luka. Ostalo znate i nema potrebe da se hvalim, jer sada kada ne igram, ja sam tu da pomognem mladim igračima - kaže Milićević i dodaje:

- Ovo što ću reći je teško, ali Dončić je jedini koji može da nasledi Dražena Petrovića, s tim da Dražen nikada nije napravio tripl dabl. On je bio košgeter i pravio je asistencije tek kad ubaci 40 poena. Luka je drugačiji i on menja istoriju košarke.

Foto: AP/Tanjug

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dzoni Granata

    9. decembar 2018 | 09:51

    Kako nece opet strajk neki u Nba pa da dodju u Zvezdu Teo, Doncic, Beli i Bobi :-) Sve najbolje Luki zavrsice karijeru u Nba bice veliki kao Stojakovic, Novicki, Parker... Ostaje zal sto nece odigrati ni sezonu za klub za koji navija Crvenu Zvezdu

  • Pavke taxi

    9. decembar 2018 | 10:47

    Decko je cudo...

  • Belgrade

    9. decembar 2018 | 14:42

    Čović je jurio njega,Simanića i Radončića i u poslednjem momentu su mu iskliznuli svi osim Boriće koji tad važio za većeg talenta od Luke i bukvalno ga iz busa za Barsu doveo u Zvezdu.Sa Realom ipak nije imao šanse da se bori.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA