≫ 

Nikola Jokić izdominirao protiv sjajnog Dončića, Denver ispisao nove stranice istorije kluba (VIDEO)

Nagetsi napravili najbolji start u istoriji franšize računajući prvih 30 utakmica u sezoni, a za to je najzaslužniji srpski košarkaš

  • 9
Dalasu nije pomogao ni Dončićev dabl-dabl učinak Foto: AP/Tanjug

NBA liga, tačnije ''Pepsi centar'' u kom domaće utakmice igraju košarkaši Denvera, videli su u noći između utorka i srede magiju koju u sebi nose samo košarkaši iz bivše Jugoslavije - magiju Nikole Jokića i Luke Dončića.

Jokić je, na kraju, bio uspešniji, pošto je njegov Denver savladao Dalas rezultatom 126:118 za sedmi uzastopni trijumf kod kuće.

Srpski košarkaš je, za 35 minuta koliko je proveo na terenu, ubacio 32 poena i imao 16 skokova i četiri asistencije.

Dodao je Jokić i tri ukradene lopte od kojih jejedna bila na nešto više od dva minuta pre kraja, kada je u prodoru bio upravo Dončić. Bio je to kontranapad Dalasa u trenutku kada je na semaforu stajalo 119:112 za domać tim. Da je Slovenac pogodio za -5, ko zna šta bi se na kraju sve izdešavalo...

- Jokić je igrač koji vrlo brzo može da bude Ol star kalibar. Njegov pregled igre, vizija, veština sa loptom uprkos tome što je visok... - rekao je trener Dalasa Rik Karlajl.

Dončić je, takođe, odigrao dobru partiju i ubacio je 23 poena Denveru. Dodao je i 12 asistencija, što je svakako njegov lični rekord u NBA ligi.

Harison Barns je sa 30 bio najefikasniji u redovima Dalasa, dok je u Denveru Džamal Marej pratio Jokića sa 22 poena. Od tih 22 čak 10 je ubacio u poslednjoj četvrtini, a u pobedničkoj ekipi vredi istaći i Morisa i Lajlsa sa po 16, te Bizlija i Ernangomeza sa po 12 ubačenih poena.

Denver je ovom pobedom došao do skora 21-9, što mu je najbolji početak sezone u istoriji franšize računajući prvih 30 utakmica. Poslednji put su bili usamljeni na čelu Zapada posle 25 utakmica još u martu 1977. godine.

Moramo istaći da je protiv Dalasa i te kako bilo gusto, iako konačan rezultat to ne govori. Denver je prvi put u ovih sedam uzastopnih pobeda na domaćem terenu uspeo da primi preko 100 poena.

Presudila je, ipak, ona serija od 14-0 na kraju treće deonice, a vredi pomenuti i to da je domaći tim igrao bez povređenih Milsapa, Bartona i Harisa.

Jokića i ekipu sada čekaju dva gostovanja, a prvo je u subotu protiv Klipersa za koje nastupaju Miloš Teodosić i Boban Marjanović.

Rezultati:

Indijana - Klivlend 91:92

Atlanta - Vašington 118:110

Bruklin - LA Lejkersi 115:110

Denver - Dalas 126:118

>>> Zvezda je u Beogradu pregazila Galatasaraj, a sada u Istanbulu igra za što bolju poziciju pred TOP 16 fazu. Kvota da će tim Milana Tomića pobediti s više od 7,5 poena razlike je 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Galatasaraj - Zvezda.

VIDEO: Poslušajte šta je trener Nagetsa rekao o Jokiću na srpskom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joakim

    19. decembar 2018 | 08:20

    Bravo Nikola i Luka.Zapanjuje vasa lakoca,dok ovi drugi igraju vas dvojica se igrate kosarke👍

  • Neki

    19. decembar 2018 | 07:49

    Uopšte me ne interesira dali je izdominirao ili ne ,kad zaigra za Srbiju i izdominira onda ću da ga prati i gledamo njegove utakmice...

  • nesa

    19. decembar 2018 | 08:16

    Izdajica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA