≫ 

Trinkijeri: Top 16 je novogodišnji poklon za sve navijače Partizana!

Trener crno-belih bio je izuzetno zadovoljan posle pobede i plasmana dalji tok Evrokupa

  • 15

Košarkaši Partizana uspeli su da od tima koji su svi otpisali za prolaz dalju fazu Evrokupa, dođe do značajnih pobeda u poslednja dva kola koja su tim dovela ne samo do Top 16, već i do 3. pozicije.

Crno-beli će igrati u nastavku sa Monakom, Lijetuvos Ritasom i Albom.

Sam kraj susreta, izuzetno emotivno je dočekao trener Partizana Andrea Trinkijeri koji nije krio zadovoljstvo posle velikog uspeha njegovog tima.

- Verujem da smo nastupili kao tim, pre svega u odbrani. Još uvek pravimo greške, ali smo ih smanjili u odnosu na prethodni period. Verujem da smo zaslužili na osnovu poslednjih utakmica da se plasiramo u Top 16. Nismo uradili ništa posebno. Samo napredujemo. Posle toliko godina vratiti se u Top 16, nije Evroliga, ali...Vi sada ne slavite prvo Božić, ali stiže nova godina... Pa ovo je lepo praznično veče i poklon navijačima za Novu godinu.  

Košarkaši Partizana oduševljeni su posle plasmana u Top 16; Foto: MN Press

Posle bitne utakmice, Trinkijeri je svestan da njegovi igrači mogu doživeti emotivno pražnjenje pre meča sa Cedevitom, koji crno-beli igraju u subotu.

- Ja sam jako srećan. Nije lako sa mnom. oni su prihvatili izazov. I ja neki put po glavi, neki put po repu...Ali, meni je baš drago za publiku i za naš tim, jer posle puno godina ova institucija je zavredela nešto. Meni je sada drama. Igrati u subotu posle Cedevite. To će biti najteža utakmica moramo se pripremiti. Lakše bi bilo da igramo sa CSKA ili Fenerbahčeom. 

Trenera Partizana, posle susreta navijači u pozvali na bis, što je ipak prihvatio.

- Nisam se baš hteo pojaviti ali rekli su mi da to uradim. Mislim da navijači treba da slave sa igračima. Ali mene su tako lepo dočekali da sam izašao drage volje. 

Da podsetimo, Partizan u Top 16 Evrokupa ide sa 3. pozicije i u nastavku će igrati sa Monakom, Lijetuvos Ritasom i poraženim iz duela Alba - Lokomotiva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA