≫ 

Prvo pojačanje Trinkijerija u Partizanu, i to brutalno! (VIDEO)

Aleks Renfro je novi igrač crno-belih

  • 24

Iskusni američki bek Aleks Renfro novi je košarkaš Partizana! Odmah posle plasmana u TOP 16 fazu Evrokupa, Andrea Trinkijeri je rešio da dodatno pojača ekipu, a izbor je pao na 32-godišnjeg košarkaša iz španske Manrese, prenosi portal "Basketball sphere".

Crno-beli su doveli iskusnog plejmejkera koji je prvi deo ove sezone odigrao izvanredno, na 12 utakmica sa prosečno 14,5 poena, 5,8 asistencija i indeksom uspešnosti 18,2.

Manresa je hit ACB lige, zauzima peto mesto na tabeli, a najzaslužniji za to je upravo novi igrač crno-belih koji je četvrti najkorisniji igrač i četvrti asistent španskog šampionata.

Evropsku karijeru ovaj 32-godišnjak iz Tenesija je počeo da gradi u VEF Rigi, zatim smo ga upoznali kao člana Zagreba, potom se selio preko Brindizija, Valjadolida, Bamberga, Jeniseja, Baskonije, Albe, Bajerna, Barselone i Galatasaraja do Manrese.

Renfro pokriva obe bekovske pozicije, a Partizan je na ovaj način uz Markusa Pejdža dobio još jednog levorukog igrača koji će organizovati igru.

Pogledajte neke od njegovih poteza:

Partizan će u TOP 16 fazi Evrokupa iograti protiv Lijetuvas Ritasa, Albe i Monaka, a prvi meč je na programu već od 2. januara, kada gostuju u Litvaniji.

Nema sumnje da će sa novim pojačanjem crno-beli imati više šanse za dalji plasman.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by KK Partizan NIS Beograd (@partizanbc) on

Crno-beli prvi naredni meč igraju protiv Cedevite u Pioniru u subotu od 19 časova u ABA ligi, gde trenutno zauzimaju 5. mesto.

VIDEO: Sale Pavlović o Trinkijeriju i šta očekuje do kraja sezone

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA