≫ 

Zvezda je evroligaška ekipa, igra šah na visokom nivou, ali spremili smo joj nešto: Trener Cibone, posle pet pobeda u nizu, naoštren za crveno-bele

Cibosi naoštreni da nastave dobar niz rezultata

  • 0

Košarkaši Cibone čekaju Zvezdu u 12. kolu ABA lige osokoljeni sa pet vezanih pobeda (tri u domaćoj ligi, dve u ABA), od kojih je najzvučnija bila ona protiv Budućnosti, pa i protiv Cedevite odmah potom.

Dakle, bolju uvertiru za crveno-bele nisu mogli da požele, apetiti su naravno porasli, pa u "Draženovom domu" priželjkuju het-trik!

Ivan Velić, trener Cibone, kaže da je meč sa Beograđanima "nagrada za njegove momke" za sve što su uradili u minulom periodu.

- Jako smo dobro odigrali polusezonu i automatski ova utakmica sa Crvenom zvezdom dolazi kao nagrada. Nemamo šta da izgubimo, igramo sa ekipom koja je uverljivo broj 1 u ABA Ligi, bez poraza. Bez obzira što smo mi u toj prvoj utakmici iznenadili i teško su nas dobili, mislim da smo jedna od retkih ekipa koja je s njima u prvom delu sezone igrala otvorenu utakmicu - rekao je Velić, pa se nadovezao:

- Nešto im spremamo i videćemo hoće li to upaliti, nemamo nikakav imperativ, nadam se da će dvorana biti dosta popunjena i da ćemo odigrati dobru utakmicu. Rekao sam i protiv Budućnosti da tražim od igrača da daju svoj maksimum, pa ćemo videti hoće li to biti dovoljno. To isto ću tražiti i sa Zvezdom, ali ne zavisi sve od nas. Možemo mi biti na nekom visokom nivou pa opet izgubimo utakmicu jer je to ipak evroligaška ekipa, ali ako budemo dobri i raspoloženi sve je moguće.

Faje i Rozić u prvom meču u Beogradu Foto: MN PRess

Pobeda protiv Budućnosti pre svega je igrače podigla na psihološkom planu.

- Mislim da jeste (podigla). Za mnoge ekipe je možda dobro što su imali pauzu da se osveže, ali nama nije trebala jer smo baš u dobrom momentu, našli smo dobru formu u pravo vreme, samopouzdanje je tu tako da verujem da možemo pobediti još jednu utakmicu.”

O Zvezdi…

- Imaju jako dobar kvalitet, odličnog trenera i igraju jedan šah na visokom nivou. Kažnjavaju sve, imaju kvalitetu da to mogu iskažnjavati i to ih čini boljim od ostalih. I naravno ovi domaći igrači koji su dugo skupa se poznaju praktički u dušu i to im daje dodatnu energiju da kad uđu u rotaciju ne osjeti se bilo kakav pad u igri.”

Utakmica se igra u Draženovom domu u subotu, 22.12. s početkom u 17 sati.

ABA liga, 12. kolo

petak

Zadar - FMP 20

subota

Cibona - crvena zvezda 17

Partizan - Cedevita 19

Mega - Igokea 21

nedelja

Mornar - Olimpija 17

ponedeljak

Krka - Budućnost 18

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA